Categorie: Kolom
Publicatiedatum: januari 23, 2018

Volhouden

Onze adviseur:

Vince van der Gaag Technisch Manager

Plagen zijn er in alle vormen en maten. Van everzwijnen op de Veluwe tot boktor in houten funderingen. Binnen onze sector is de diversiteit aan plagen ook groot en zelfs ieder gewas kent zijn eigen plagen.

Voor Koppert is dit een uitdaging, want alles beetpakken om te onderzoeken betekent dat we onze aandacht zouden moeten verdelen. Dat zou minder snel goede resultaten opleveren. Focus is dus het toverwoord.

Natuurlijk blijven we naar nieuwe oplossingen zoeken voor zoveel mogelijk plagen in de agrarische sector, maar feit is dat we ook meer uit onze huidige producten moeten halen. Dit kan zijn door simpelweg meer in te zetten of op een andere manier. Maar ook met een andere frequentie of op een beter moment in het jaar of de teeltfase.

Er worden nu gelukkig steeds minder chemische middelen gebruikt dan voorheen. Dat biedt kansen voor biologische gewasbescherming. We horen soms: dat werkt toch niet, dat is al geprobeerd. Maar als blijkt dat met wat aanpassingen een biologisch systeem toch prima werkt zijn we weer een stap verder. Niet te snel opgeven dus.

Hulp nodig?