Categorie: Kolom
Publicatiedatum: februari 01, 2016

Kennis is macht maar kennis delen is kracht

Sinds 1994 geeft Koppert trainingen. De cursus “Entomologie” is sindsdien jaarlijks gegeven. Ieder jaar wordt de inhoud aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen om de deelnemers zo up-to-date mogelijk te houden. Een intensieve training die zeer praktisch wordt uitgevoerd.

In de Ralstonia problematiek zien we dat kennis ook zeer belangrijk is. Vragen als ‘hoe verspreid het virus zich, waar overleeft het, hoe moet ik het voorkomen en hoe kom ik ervan af’ en nog vele andere, moeten worden beantwoord. LTO glaskracht heeft hier de kennis voor verzameld en gedeeld met de belanghebbenden. Zo’n zelfde onderwerp speelt nu in Zuid-Amerika waar het Zika virus wordt overgebracht door de mug van het geslacht Aedes en waarschijnlijk microcefalie bij ongeborenen veroorzaakt. Kennis over deze mug moet worden gedeeld om hem zo min mogelijk de kans te geven te verspreiden, zwangere vrouwen te beschermen en te voorkomen dat baby’s verstandelijk gehandicapt worden geboren.

Deze week en in maart deelt Koppert de kennis over plagen, schadebeelden en natuurlijke vijanden. In twee dagen tijd worden de cursisten ondergedompeld in veel kennis. Het is immers voor iedereen in de tuinbouw van belang om plagen zo snel mogelijk te herkennen en te weten wat daartegen kan worden ingezet. De kracht van Koppert ligt in het delen van deze kennis op een interactieve manier. Dit doen wij graag!

Hulp nodig?