Categorie: Kolom
Publicatiedatum: januari 04, 2016

Heel veel personeel ...

Iedere teler beschikt over miljoenen personeelsleden, die 24 uur per dag voor hem werken en niet teveel eisen stellen, maar toch wordt er lang niet voldoende gebruik van gemaakt.

Het microleven in de bodem en op de plant wordt vaak juist tegengewerkt door gebruik te maken van chemie en kunstmest. Jarenlang zijn we opgevoed met het opvoeren van de productie en het wegspuiten van eventuele probleempjes. Kortom: pleisters plakken, maar niet de oorzaak weg halen.

Gelukkig zien we nu langzaamaan een kentering ontstaan. Steeds meer telers maken gebruik van het NatuGro systeem van Koppert om anders te gaan telen. Meer gebruik maken van het bodemleven om problemen te voorkomen i.p.v. te bestrijden. Win-win voor teler en gewas.

Dit is een verandering in de manier van telen, maar zeker ook in mindset. We moeten met z’n allen anders leren denken en werken. We zullen dan zien dat er ook goede resultaten behaald kunnen worden met een meer natuurlijke manier van telen.

Kortom een spannende tijd en een hoop te doen voor ons als Partners With Nature. Ik wens iedereen een goed en gezond 2016 toe.

Hulp nodig?