Categorie: Kolom
Publicatiedatum: oktober 16, 2017

Focus

In deze wereld, waarin enorm veel wordt gevraagd, is prioriteiten stellen van groot belang. Zowel in je privéleven als zakelijk. Bij Koppert is dat niet anders, maar is makkelijk gezegd. Want dan wordt het lastig. Het wegvallen van middelen gaat sneller dan er oplossingen kunnen worden aangedragen. De vraag naar nieuwe beesten, producten en oplossingen is nog nooit zo groot geweest als nu. En niet alleen in Nederland natuurlijk. Daarbij komt nog dat iedereen zijn eigen probleem het grootste vindt en verwacht dat daar vanzelfsprekend voorrang aan moet worden gegeven.

U begrijpt het al, een hele mooie taak om hier richting aan te geven is geboren. Ik werk zelf inmiddels bijna 27 jaar voor Koppert en heb alleen maar groei meegemaakt binnen ons bedrijf. Groei is mooi maar soms ook lastig te beteugelen. Nieuwe oplossingen die ontstaan, gaan soms vroeg de markt in omdat de noodzaak bij telers hoog is en betere oplossingen zo snel mogelijk beschikbaar moeten zijn.

Dat betekent dat we samen met vooroplopende telers risico`s moeten nemen en einddoelen met vallen en opstaan worden bereikt. Maar niets is mooier om dit samen met telers te mogen doen.
Dan heb ik nog het geluk dat ik dit met mijn team ervaren sierteeltconsultants internationaal vorm kan geven. Wat een mooi bestaan hoor ik u denken en niets is minder waar. Al zijn de vragen die op ons af komen soms erg overweldigend en ben ik zo nu en dan wel toe aan een ZEN momentje. En dat ga ik komend weekend dan ook pakken en uren staren over de Niagara River en de rondspringende zalmen die druk zijn met het produceren van hun nieuwe generatie.

Daarna weer vol energie door met het verder zoeken naar nog betere biologische oplossingen.

Hulp nodig?