Categorie: Kolom
Publicatiedatum: november 21, 2016

Efficiëntie kan heel inspirerend zijn

Onze adviseur:

De herfst is laat begonnen maar zet nu toch met veel kabaal door. Door de harde buien en al het blad op de weg zijn de files op de wegen weer extra lang.

Deze week trof ik twee keer een enorme file en kwam ik een uur later dan gepland thuis. Ik probeer altijd nog wat nuttigs te doen, een paar telefoontjes en met collega’s bijpraten. Of het thuisfront voorzien van kookinstructies ….

Al met al is filerijden toch een nutteloze tijd besteding. Gelukkig zijn een heleboel andere dingen wel zelf goed te regelen. Zo hadden we deze week een groep telers uitgenodigd voor een rondleiding bij Koppert. Hoewel een schone gang en een hele rij koelcellen waar mensen in bodywarmers flessen staan af te vullen, misschien niet zo’n interessante tour lijkt, was iedereen toch erg enthousiast.

Wat voor ons heel gewoon is, is door andere ogen bekeken toch bijzonder. Efficiënt werken in opgeruimde werkruimtes, waar iedereen zijn spullen terug kan vinden, is er een van. En als je inzicht krijgt hoe bijvoorbeeld de roofmijten A. Swirskii en P. persmilis in flessen terecht komen, waarbij er nauwelijks vulmateriaal naast de flessen terecht komt, dwaal je vanzelf af naar je eigen situatie.

Waar zijn voor mij de winstpunten te behalen, en waar zijn ergernissen (waar is de schaar nou weer gebleven…) weg te nemen in het productieproces. Op deze manier mensen inspireren tot een beter resultaat geeft ons een blij gevoel.

Om dat blije gevoel vast te houden, en niet te vaak pizza op tafel te hoeven zetten, moet ik toch eens snel wat inspiratie opdoen om wat efficiënter met dat filerijden om te gaan………

Hulp nodig?