Categorie: Kolom
Publicatiedatum: april 25, 2016

De jeugd heeft de toekomst

Jongeren in Nederland moeten met het huidige onderwijssysteem al vroeg een keuze maken welk beroep ze later willen gaan uitvoeren. Om de jeugd meer te interesseren voor techniek wordt hier extra aandacht aan besteed. Koppert ontvangt tijdens deze week ook middelbare scholen om de beroepskeuze/profielkeuze te vereenvoudigen.

Jongeren moeten rond hun 13e à 14e jaar al een keuze maken over hun beroepsprofiel. Het puberende brein heeft het al moeilijk genoeg op deze leeftijd. Voortdurend moeten zij keuzes maken. Bij welke groep hoor ik, maak ik wel of niet mijn huiswerk, ga ik wel of niet sporten, doet mijn telefoon het nog. Daarbij is het voor de meesten nog helemaal niet interessant om erover na te denken wat zij later willen worden. Het is daarom van belang hen daarbij te helpen om tot de juiste keuze te komen.

Het bezoek aan Koppert is divers. Het begint met een korte presentatie over Koppert, waarin wordt uitgelegd dat wij ontwikkelaars zijn van systemen; systemen voor de gewasbescherming, om bestuiving optimaal te laten verlopen en systemen om de plant zo gezond mogelijk te laten groeien. Vervolgens krijgen de kinderen de mogelijkheid een aantal workshops te volgen. In deze workshops worden drie mogelijk beroepen bij Koppert uitgelicht. Het is goed om te zien dat de kinderen en docenten enthousiast meedoen en positief gestemd ons gebouw weer verlaten.

Hopelijk heeft Koppert er aan kunnen bijdragen dat deze kinderen de keuze voor een profiel of beroep beter kunnen maken. Ik wens hun veel wijsheid toe in deze keuze.

Hulp nodig?