Categorie: Artikel
Publicatiedatum: september 02, 2016

MasterCana-prijs toegekend aan Koppert Brazilië

Koppert Brazilië heeft De MasterCana-prijs ontvangen voor zijn bijdrage aan de suikerrietindustrie. De ProCana Group, een informatiecentrum voor de suikerenergie-industrie in Brazilië, reikte de prijs op 22 augustus jl. uit tijdens een ceremonie in de stad Ribeirão Preto, São Paulo.

Bij het evenement waren de belangrijkste vertegenwoordigers van de suikerrietindustrie aanwezig: toonaangevende bedrijven, leveranciers, banken en intermediairs. Dit jaar werd de prijs voor de 28e keer uitgereikt als erkenning voor landbouwkundige prestaties in de sectoren van de suikerenergie-industrie die zich bezighouden met productie, technologie, sociaaleconomische factoren, duurzaamheid en milieu. De al jarenlang bestaande prijs wordt in Brazilië beschouwd als bewijs van geloofwaardigheid.

"Koppert Brazilië is vereerd met de toekenning van deze prijs", aldus Jaqueline Antonia, communicatie- en marketingcoördinator van Koppert Brazilië. "Voor ons is deze erkenning allereerst het resultaat van klanttevredenheid, de toewijding van onze werknemers en de steun van onze partners."

Brazilië is de grootste producent van suikerriet ter wereld, met een jaarlijkse suikerrietoogst van meer dan 632 miljoen ton (seizoen 2014/2015). Het land is ook de grootste suikerproducent, met een productie van 36 miljoen ton in het seizoen van 2014/2015. Dit komt overeen met 20% van de wereldwijde productie en 40% van de wereldwijde export. Het land is ook de op een na grootste producent van ethanolbrandstof (na de Verenigde Staten). In 2014/2015 werd een productievolume van 28 miljard liter gehaald.
(Bron: Única - Union Sugarcane Industry)

Foto: Jaqueline Antonia en Caê Ramos van Koppert Brazilië nemen de MasterCana Award in ontvangst van Josias Messias, de voorzitter van ProCana.