Categorie: Artikel
Publicatiedatum: oktober 31, 2016

Koppert wint Hillenraad100 award voor beste familiebedrijf

Tijdens de uitreiking van de Hillenraad100 heeft Koppert de award voor beste familiebedrijf in ontvangst genomen. Daarnaast behaalde Koppert een derde plaats in de nationale Hillenraad100.

De Hillenraad100 rangschikt Koppert voor de vierde keer op rij op een derde plaats. Het expertcomité is buitengewoon gecharmeerd van wat Koppert zelf omschrijft als ‘fundamenteel pionierschap’. “Koppert houdt ervan om tegen de stroom in te varen en dat brengt ze op het erepodium van de Hillenraad100.”

Het juryrapport vermeldt dat Koppert voortdurend zoekt naar manieren om het anders te doen. “Waarom alleen kijken naar de plant als je ook kunt kijken naar wat er in de grond met de wortels gebeurt? Koppert doet baanbrekend onderzoek naar micro-organismen en plantenextracten en is daarmee op zoek naar optimale plantweerbaarheid. Altijd verder kijken en dieper denken.”


Het comité beschrijft Koppert als een gamechanger die terecht een plaats heeft op het erepodium van de Hillenraad100. “Koppert koppelt nieuwsgierigheid aan een prima commerciële antenne, want omzet en winst gaan crescendo.”


De Hillenraad100 brengt jaarlijks de bewegingen van de sector in kaart. “We kijken welke afslagen de meest toonaangevende tuinbouwondernemingen van Nederland in het afgelopen jaar namen en waar hen dat bracht”, aldus de commissie die de nationale ranking beoordeelt.