Categorie: Persbericht
Publicatiedatum: november 04, 2017

Koppert meest toonaangevende tuinbouwonderneming

Koppert Biological Systems is uitgeroepen tot meest toonaangevende tuinbouwbedrijf in de Hillenraad100. De ranglijst werd vrijdagavond bekend gemaakt tijdens het Hortigala in de Rivièrahal van Diergaarde Blijdorp Rotterdam.

Directeuren Henri Oosthoek en Paul Koppert namen de prijs in ontvangst. “Onze nummer één positie is niet alleen een enorme eer, het geeft ons ook energie: om ons blijvend in te zetten voor 100% duurzame land- en tuinbouw wereldwijd”, zegt Henri Oosthoek. “We werken al 50 jaar samen met de natuur om zo de land- en tuinbouw gezonder en duurzamer te maken. Deze prijs zien we als een erkenning van het belang daarvan”, aldus Paul Koppert.

De Hillenraad brengt elk jaar de ontwikkelingen in de sector in kaart. Koppert kreeg de prijs mede dankzij de hoge kwalitatieve beoordeling. De onderneming wordt door het voltallige expertcomité gezien als ‘excellent en toonaangevend op onderdelen als visie, strategie, groeipotentieel, innovatiekracht en duurzaamheid’.

Het familiebedrijf viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Door de jaren heen is Koppert uitgegroeid tot een internationale onderneming met dochtervestigingen in meer dan 25 landen. De natuurlijke oplossingen van Koppert worden nu wereldwijd ingezet tegen plagen en ziekten in de land- en tuinbouw. Ook richt het bedrijf zich op het verbeteren van de bodemkwaliteit. Het bedrijf is volgens het expertcomité altijd op zoek naar manieren om te innoveren. ‘Deze onderneming bestaat dit jaar vijftig jaar, maar is nog onverminderd vitaal en een aanjager van vernieuwing’.

Het juryrapport vermeldt verder dat ‘Koppert Biological Systems als geen ander de brug weet te slaan tussen grootschalig, commercieel en biologisch’ en looft de innovatiekracht van het familiebedrijf: ‘Al met al is de nadruk op vernieuwing en R&D immens, gezien de stroom aan nieuwe technologieën zoals Bee Vision. Veelzeggend is de opzet van de nieuwe afdeling Agronomic Development, om al dat nieuws naar de markt te brengen. Met recht een nieuwe nummer 1’.