Categorie: Artikel
Publicatiedatum: mei 26, 2016

Koppert komt met neveneffecten app voor tablets en smartphones

Nieuwe neveneffecten applicatie voor mobiele apparaten

Koppert Biological Systems heeft zijn veelgebruikte neveneffectendatabase aangepast en als app ontwikkeld voor gebruik op tablets en smartphones. Daarmee speelt de onderneming in op het toenemend gebruik van de kleine, mobiele computers. In 2015 nam Koppert al de vormgeving van de website onder handen, waardoor deze nu is afgestemd op tablets en smartphones. Begin 2016 heeft de onderneming de populaire database met de neveneffecten van chemische middelen op natuurlijke vijanden opnieuw in ontwikkeling genomen, waarbij ook nieuwe producten worden meegenomen. Bij het ontwikkelen van de nieuwe applicatie (klantbehoeften, architectuur, vormgeving, gebruiksgemak) werkte Koppert nauw samen met een aantal klantgroepen. Deze applicatie is via de menuoptie Neveneffecten bereikbaar op de website van Koppert.

Nu ook als App beschikbaar

Aan de nieuwe applicatie is nu een App toegevoegd die vanaf juni via de Appstore en Playstore bereikbaar is en daar gedownload kan worden. Hiermee is de database ook te gebruiken als er geen internetverbinding beschikbaar is. Door regelmatig updates uit te brengen, kan de app altijd actueel gehouden worden.

Veel gebruiksgemak

Overal, maar zeker in regio's met traag internet of zonder internet, betekent dat extra gebruiksgemak. De nieuwe applicatie zal gaan werken onder iOS en Android, wellicht volgt nog een Windowsversie.

Overal, maar zeker in regio's met traag internet of zonder internet, betekent dat extra gebruiksgemak. De nieuwe applicatie zal gaan werken onder iOS en Android, wellicht volgt nog een Windowsversie.

Gebruiksgemak staat bovenaan. Zo kunnen gebruikers zoeken op de Latijnse naam van een bestrijder en op zijn handelsnaam. Ook werkt Koppert aan de mogelijkheid om gegevens naar andere programma's te kunnen exporteren. Vooral consultants en de grotere teeltbedrijven gebruiken graag aparte overzichten van bestrijders, neveneffecten, wachttijden en eventuele restricties. Zij kunnen deze overzichten dan in bijvoorbeeld Excel aanmaken en actualiseren.

Volgens projectmanager Markus Huurman maakt dit de informatie completer en krijgt het systeem wereldwijd meerwaarde. Huurman: "Wij willen dat de nieuwe applicatie een instrument wordt dat geen teler en teeltadviseur kan missen."

Meer informatie bij Koppert Biological Systems, afdeling Communicatie, + 31 10 5140 444, of e-mail sideeffects@koppert.com. Via dit mailadres is ook ondersteuning beschikbaar.

Downloads

Playstore (voor Android toestellen)

Appstore (voor Apple/iOS toestellen)