Categorie: Artikel
Publicatiedatum: februari 03, 2016

Koppert komt met applicatie neveneffecten voor tablets en smartphones

Koppert Biological Systems heeft zijn veelgebruikte neveneffectendatabase aangepast voor gebruik op tablets en smartphones. Daarmee speelt de onderneming in op het toenemend gebruik van de kleine, mobiele computers. Ook werkt Koppert aan een wereldwijd platform waar experts uit de praktijk en onderzoek hun ervaringen kunnen uitwisselen.

Recent nam Koppert al de vormgeving van de algemene website onder handen, waardoor deze nu is afgestemd op tablets en smartphones. Als volgende stap heeft de onderneming de populaire database met de neveneffecten van chemische middelen op natuurlijke vijanden opnieuw in ontwikkeling genomen, waarbij ook nieuwe producten worden meegenomen. Bij het ontwikkelen van de nieuwe applicatie (klantbehoeften, architectuur, vormgeving, gebruiksgemak) werkte Koppert nauw samen met een aantal klantgroepen. De nieuwe applicatie is nu beschikbaar en is via de Koppert website bereikbaar.

Veel gebruiksgemak
In de loop van dit jaar moeten de gebruikers de gegevens ook kunnen downloaden, zodat de informatie offline beschikbaar is. Overal, maar zeker in regio's met traag internet of zonder internet, betekent dat extra gebruiksgemak. De nieuwe applicatie zal gaan werken onder iOS en Android, wellicht volgt nog een Windowsversie.

Gebruiksgemak staat bovenaan. Zo kunnen gebruikers zoeken op de Latijnse naam van een bestrijder en op zijn handelsnaam. Ook werkt Koppert aan de mogelijkheid om gegevens naar andere programma's te kunnen exporteren. Vooral consultants en de grotere teeltbedrijven gebruiken graag aparte overzichten van bestrijders, neveneffecten, wachttijden en eventuele restricties. Zij kunnen deze overzichten dan in bijvoorbeeld Excel aanmaken en actualiseren.

Wereldwijd platform
Daarna wil Koppert de neveneffectenapplicatie koppelen aan een te ontwikkelen platform voor smartphones en tablets waar experts van Koppert uit de praktijk en onderzoek wereldwijd hun ervaringen kunnen uitwisselen. Volgens projectmanager Markus Huurman maakt dit de informatie completer en krijgt het systeem wereldwijd extra veel waarde. Huurman: "Wij willen dat de nieuwe applicatie een instrument wordt dat geen teler kan missen."

Meer informatie bij Koppert Biological Systems, afdeling Communicatie, + 31 10 5140 444, of e-mail sideeffects@koppert.com. Via dit mailadres is ook ondersteuning beschikbaar.

Responsive web design concept in laptop tablet computer smartpho