Categorie: Artikel
Publicatiedatum: oktober 04, 2017

Koppert en duurzaam telen in het World Horti Center

Met een participatie in het World Horti Center onderstreept Koppert het belang van innovatie en kennisontwikkeling. Het centrum belicht alle facetten van de hoogtechnologische tuinbouwsector. Aandacht voor duurzaam telen en de biologische gewasbescherming mogen in de visie van Koppert niet ontbreken.

“De koppeling tussen onderzoek, onderwijs en het bedrijfsleven die het World Horti Center biedt, vinden wij heel belangrijk”, zegt Arne van Aalst, sales director Noordwest-Europa bij Koppert. “Koppert is immers een onderneming die sterk R&D-gedreven is en die innovativiteit heel hoog in het vaandel heeft staan. Het is goed om studenten en toekomstige studenten te interesseren voor ons werk en voor de hele bedrijfstak. Dat is een belangrijke voorwaarde voor de Nederlandse tuinbouw om zijn voorsprong en zijn vernieuwende karakter te behouden. Dus daar dragen we graag aan bij.”

Gezonder, veiliger, productiever

Koppert wil in zijn expositieruimte in het World Horti Center bezoekers laten zien dat het met relatief eenvoudige maatregelen al mogelijk is om met minder of geen chemische middelen een gewas te beschermen. Dat vertelt Peter Maes, directeur Corporate Marketing van Koppert. “Onze missie is om samen met de natuur de land- en tuinbouw gezonder, productiever en veiliger te maken. Veel bezoekers van over de hele wereld kunnen dat in het World Horti Center komen zien en bekijken.” Het World Horti Center, aan de Middelbroekweg in Honselersdijk, zal in maart 2018 officieel worden geopend, maar is vanaf eind oktober te bezoeken.