Categorie: Persbericht
Publicatiedatum: november 27, 2017

Koppert breidt activiteiten in Afrika uit

Abidjan, Ivoorkust - Koppert Biological Systems heeft zijn aanwezigheid in Afrika vergroot door een nieuwe dochteronderneming te openen in deze West-Afrikaanse republiek. De producent van biologische oplossingen voor de tuin- en landbouw heeft nu dochterondernemingen in Noord-, Oost- en Zuid-Afrika. De West-Afrikaanse vestiging in Ivoorkust breidt de aanwezigheid van het bedrijf uit van Senegal in het noorden tot aan Kameroen in het zuidoosten van West-Afrika. Wereldwijd is dit de 27e dochter van het bedrijf.

“Nu een aantal biologische gewasbeschermingsproducten van Koppert succesvol is geregistreerd in Ivoorkust, kunnen we ons in de markt positioneren en onze producten introduceren bij telers in West-Afrika,” aldus Yosef Ouhlous, Business Unit Manager voor het Midden-Oosten en Afrika. “We zullen ons in eerste instantie hoofdzakelijk richten op grote tropisch-fruitproducenten, maar zullen ook kleine telers helpen om hun opbrengst te verhogen en voedselveiligheid te bieden.”

Tijdens de introductie van de dochteronderneming op de landbouwbeurs SARA in Abidjan vorige week zei Ouhlous dat de grootste uitdaging zou zijn om telers te stimuleren het gebruik van chemische pesticiden en kunstmest te verminderen door biologische oplossingen en biostimulanten aan te bieden. “Waar het in Europa vaak de consument zelf is die residuvrije producten en veilig voedsel eist, zijn het in Afrikaanse landen meestal de autoriteiten die het gebruik van biologische alternatieven voor gewasbescherming stimuleren,” legt Yosef uit. “In dit werelddeel is het vooral een top-downproces.”

Tropisch fruit is een relatief nieuwe markt voor Koppert Biological Systems, hoewel het bedrijf al veel kennis en ervaring heeft opgedaan in Zuid-Amerika en Zuidoost-Azie. Koppert heeft de West-Afrikaanse markt drie jaar lang verkend en zal in eerste instantie de handen ineenslaan met lokale distributeurs. Daarnaast gaat het bedrijf partnerschappen aan met andere bedrijven en zal het nauw samenwerken met lokale universiteiten en andere instellingen.

“De consumptie van tropisch fruit, zowel lokaal als in exportmarkten, neemt in snel tempo toe en dat maakt deze sector zeer aantrekkelijk voor Koppert,” zegt Ouhlous tot besluit.