Categorie: Artikel
Publicatiedatum: november 10, 2017

Koppert bouwt nieuwe kassen

Koppert Biological Systems begint in februari met de bouw van een nieuwe kas aan de Molenweg in Berkel en Rodenrijs. Op deze plek brengt het biologische gewasbeschermingsbedrijf de productie van insecten en mijten onder. Dinsdag werd het contract afgesloten met de uitvoerder van het bouwproject, KUBO.

Directeuren Henri Oosthoek en Paul Koppert ondertekenden namens Koppert het contract met de algemeen directeur van KUBO, Wouter Kuiper. “Onze oude productiefaciliteit is deze zomer afgebroken. De kweek van insecten en mijten is nu tijdelijk op een andere locatie ondergebracht. Dit nieuwe complex past bij de ontwikkeling die Koppert doormaakt en de verwachte groei”, zegt Paul Koppert.

KUBO is net als Koppert een familiebedrijf en de ondernemingen werken al meer dan vijftig jaar samen. De opa van Kuiper zette vroeger de eerste kas neer voor de vader van Paul Koppert en neef van Oosthoek, Jan Koppert, die toen nog komkommerteler was.

“We werken al heel lang samen. Dat we het vertrouwen krijgen om dit project uit te voeren en als familiebedrijven onder elkaar op deze manier samen te werken vind ik heel bijzonder”, aldus Kuiper.

De bouw van de nieuwe kas start in februari. Het kassencomplex van ruim 3 hectare wordt in september door Koppert in gebruik genomen.

Algemeen directeuren Paul Koppert (linksonder) en Henri Oosthoek (rechtsonder) ondertekenen het contract met Wouter Kuiper (midden), directeur van KUBO, onder toeziend oog van René Koppert,(rechtsboven), director operations bij Koppert, en Pieter van Velden, adviseur van AAB.