Categorie: Persbericht
Publicatiedatum: juni 01, 2017

Koppert Biological Systems participant van World Horti Center in Westland

Vanaf oktober 2017 is Koppert Biological Systems één van de participanten in het World Horti Center in Westland. Dit unieke visitekaartje waarbij alle facetten van de tuinbouw worden belicht wil Koppert actief ondersteunen. World Horti Center zal gaan fungeren als verbindend platform binnen de tuinbouw, waarbij leveranciers en eindgebruikers samen komen.

Knowhow en kennisontwikkeling
Koppert heeft een sterke R&D basis voor continue productverbetering en om verder te zoeken naar natuurlijke oplossingen in de land- en tuinbouw. Arne van Aalst, Sales Director NW Europe: “De koppeling van onderzoek en het onderwijs die het World Horti Center biedt vinden wij heel belangrijk. Studenten interesseren voor onze sector is cruciaal zodat de Nederlandse tuinbouw haar innovatieve karakter behoudt en voorop blijft lopen.”

De wereldbevolking zal de komende jaren snel blijven groeien en tegen 2050 de 9 miljard overschrijden. Het is een grote uitdaging om al die mensen in de toekomst van gezond en veilig voedsel te voorzien.

“In onze expositieruimte willen we de bezoekers laten zien welke, soms eenvoudige, maatregelen mogelijk zijn zodat men met minder of geen chemische middelen aan de slag kan,” aldus Peter Maes, directeur Corporate Marketing. De missie van Koppert is om in samenwerking met de natuur de land- en tuinbouw gezonder, veiliger en productiever te maken. Door het bieden van een geïntegreerd systeem van specialistische kennis en natuurlijke, veilige oplossingen verbeteren we de gezondheid, weerbaarheid en productiviteit van gewassen. Met inmiddels 50 jaar ervaring is Koppert wereldleider op het gebied van biologische gewasbescherming, natuurlijke bestuiving en weerbaar telen.