Categorie: Artikel
Publicatiedatum: maart 07, 2018

Koningin Máxima bij opening World Horti Center

NAALDWIJK - Koningin Máxima heeft woensdag het World Horti Center in Naaldwijk geopend. Het kennis-en innovatiecentrum zorgt voor een unieke samenwerking tussen onderwijs, onderzoek, overheid en bedrijfsleven. Ook minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur, Voedselkwaliteit was aanwezig bij de officiële opening en onderstreepte in een toespraak de internationale koppositie van de tuinbouwsector.

Na de openingshandeling kreeg Koningin Máxima een rondleiding, waarin werd uitgelegd hoe onderwijs, onderzoek, bedrijven en overheid samenwerken aan innovaties en duurzame ontwikkelingen. De Koningin bezocht de klaslokalen van MBO Westland en het hightech mechatronicalokaal. Ook de onderzoekskassen en de jaarrond vakbeurs werden aangedaan. Alle schakels binnen de tuinbouwketen, zo’n 100 bedrijven, exposeren jaarrond op deze vaste beurs de laatste innovaties en ontwikkelingen. Tijdens de rondleiding op de expositievloer bracht Koningin Maxima ook een bezoek aan de stand van Koppert.

In de expositieruimte laat Koppert bezoekers zien welke, soms eenvoudige, maatregelen mogelijk zijn zodat men met minder of geen chemische middelen aan de slag kan.