Categorie: Artikel
Publicatiedatum: maart 08, 2016

KDI zal 'berries' sector in Mexico een innovatieve boost geven

Deze woensdag (9-3) wordt in San Rafael Coapa, een dorp in Michoacan, Mexico, een instituut voor innovatieontwikkeling en kennisoverdracht voor de 'booming' zachtfruitsector geopend. Het Koppert Development Institute (KDI) is opgezet door Koppert Biological Systems, het Koppert-Rapel Research and Training Centre (CEICKOR), de CEICKOR University en de Arcum Group, die nogmaals de handen in elkaar hebben geslagen om hun betrokkenheid bij de ontwikkeling van de landbouw in Mexico te vergroten. Deze keer ligt de focus op een aantal zachtfruitgewassen (berries).

De markt voor ‘berries’ in Mexico is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid, de productiegroei nam zelfs met meer dan 10% toe. Mexico is de op drie na grootste ‘berries’ producent in de wereld en vertegenwoordigt 7,9% van de wereldproductie. Daarnaast levert deze sector meer dan 160.000 banen op.

Algemeen directeur Rigoberto Bueno Partida van Koppert Mexico zegt dat de sector moet worden geprofessionaliseerd om hogere winsten in de productie te realiseren. "Dat is de reden waarom Koppert en zijn partners het eerste, uitsluitend op deze zachtfruitgewassen gerichte, instituut voor innovatieontwikkeling en kennisoverdracht hebben opgezet. Met behulp van de constante synergie tussen deze vier spelers, wil KDI Berries maar één ding: fungeren als platform voor ontwikkeling en innovatieoverdracht in de zachtfruitmarkt, samen met zijn partners", aldus Bueno Partida.

Infrastructuur voor innovatie
Meer dan 30 hectare productieve grond werd onder vier gewassen (aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen) in zowel systemen op water als conventionele systemen verdeeld, zodat het Koppert Development Institute tests voor de validatie van de technologie kan ontwikkelen.

"Daarnaast worden systemen voor kwaliteitsbeheer en de continue standaardisatie van verbeteringsprocessen ontwikkeld. Op deze manier kan KDI Berries de meest innovatieve processen implementeren om efficiëntere en productievere gewassen te zaaien", vertelt Bueno Partida.

Werkgebied
KDI Berries zal de volgende werkzaamheden uitvoeren: advies- en consultancydiensten voor de producenten van Driscoll's, duurzame productie van gewassen, zonder pesticiden en biologisch, landbouwbeheer en hydrocultuur, verbeterde kwaliteit en productiviteit, en onderzoek en ontwikkeling.

Deze werkzaamheden sluiten aan bij onze organisatiefilosofie van maatschappelijke verantwoordelijkheid, waarbij respect voor de aarde en mens essentieel is. KDI is een organisatie die sterk is gericht op levenskwaliteit, bedrijfsethiek, waarmee de relatie van het instituut met de maatschappij en de zorg voor het milieu en het behoud ervan wordt onderstreept.

"De opening van dit nieuwe onderzoeksinstituut is een geweldige kans om de veelbelovende toekomst van de zachtfruitsector in Mexico een boost te geven. Dit bevestigt bovendien de missie van Koppert om samen te werken met de natuur", concludeert Bueno Partida.