Categorie: Artikel
Publicatiedatum: augustus 15, 2016

Jubileumeditie GreenTour met Erik Dekker als gastrenner en -spreker

De 10e GreenTour wordt gehouden op zaterdag 10 september a.s. Voor deze jubileumeditie hebben we een extra feestelijk programma samengesteld, met als blikvanger de aanwezigheid van ex-Raborenner en meervoudige touretappe-winnaar Erik Dekker! De inschrijving is inmiddels gestart; wacht niet te lang want het aantal deelnemers is – net als in voorgaande jaren – gelimiteerd.

Schrijf hier in voor deelname

Het jubileumprogramma brengt met zich mee dat we een uur eerder beginnen en naar verwachting ook iets later klaar zijn dan in voorgaande jaren. Dat betekent dat we dit jaar beginnen met een lunch voor alle deelnemers, in combinatie met een boeiende inleiding door Erik Dekker. Hij neemt ons mee terug naar zijn zeer succesvolle wielercarrière en gaat in op gemaakte keuzes op gebied van training, wedstrijden en voeding. We sluiten af met het inmiddels vertrouwde buffet, maar ook dan zijn verrassingen niet uitgesloten.

Start-route-finish
Gastheer voor de 10e GreenTour is kassenbouw en -sloopbedrijf Debets Schalke/DS Hortitrade in Monster, een unieke locatie voor een bijzondere toertocht. Als omstreeks 13.00 uur de verschillende groepen op de fiets zijn gestapt, volgt een tocht van ongeveer 90 km met uiteraard een tussenstop op een glastuinbouwbedrijf. Dat is dit jaar het vooruitstrevende gerberabedrijf LG Flowers in Pijnacker, bekend van vernieuwende concepten. De route door het Westland, Midden-Delfland en een stukje Oostland kan het beste worden omschreven als een ‘GreenTour-jubileum Memory Lane’. De finishlijn is uiteraard weer getrokken bij Debets Schalke/DS Hortitrade.

Ook dit jaar wordt er gereden in groepen van 15-20 deelnemers, met vaste voorrijders. Het inschrijfgeld bedraagt € 12,- per persoon. Een extra bijdrage voor het goede doel voor 2016, de nieuwbouw voor De Witte Vogel, school voor speciaal onderwijs aan meervoudig gehandicapte kinderen wordt natuurlijk op prijs gesteld.

Mini-clinic
Voor de 2016-editie van de GreenTour hebben we Erik Dekker niet alleen gestrikt als gastspreker, maar ook als gastrenner. Dat betekent dat de ex-prof zal meefietsen met een van de groepen. Het is mogelijk om in te schrijven voor deze speciale groep en dus voor een mini-clinic door Erik Dekker. Daar zijn echter wel extra kosten aan verbonden (€ 20,- plus standaard inschrijfgeld). Het maximale aantal fietsers in de ‘Erik Dekker-groep’ is 15, dus wie het eerst komt…

Programma
Het programma voor de GreenTour 2016 op zaterdag 10 september is:
12.00 uur Ontvangst bij Debets Schalke/DS Hortitrade (Havenstraat 49, Monster)
12.15 uur Lunch & presentatie Erik Dekker
13.00 uur Vertrek toertocht in groepen van 15-20 fietsers
15.00 uur Tussenstop LG Flowers in Pijnacker
17.15 uur Terug in Monster
18.00 uur Opening buffet
18.15 uur Presentatie goede doel De Witte Vogel
18.30 uur ’Prijsuitreiking’ organisatie
18.45 uur Jubileum GreenTour met een knipoog
19.45 uur Einde GreenTour 2016

Schrijf hier in voor deelname

Organisatie en inschrijving
Deze mail wordt gestuurd naar iedereen die eerder heeft deelgenomen aan de GreenTour. Daarmee worden zij in de gelegenheid gesteld om in te schrijven. Enkele dagen na het versturen van deze mail wordt de jubileum GreenTour bij een breder publiek onder de aandacht gebracht middels publicatie in diverse digitale nieuwsbrieven.

Het organisatieteam van de GreenTour bestaat uit: Yvette de Schepper (Koppert), Elma Oosthoek (Grow Group), Maurice Wubben (marketing&communicatie) en Roger Abbenhuijs (Onder Glas/RAP).

Sponsors
De jubileumeditie van de GreenTour wordt mogelijk gemaakt door de volgende sponsors:
AAB, Debets Schalke/DS Hortitrade, Grow Group, Koppert Biological Systems, LG Flowers, Maurice Wubben, Perflexxion, Rabobank, Rijk Zwaan, Rap Tekst & Redactie, Uniglobe Westland en Veldwerk Uitzendbureau