Categorie: Artikel
Publicatiedatum: januari 21, 2016

Geïntegreerde plaagbestrijding nu ook op uw mobiele telefoon

Het bestrijden van ziekten en plagen is een van de grootste uitdagingen in de landbouw. Koppert Biological Systems, marktleider op het gebied van duurzame biologische oplossingen, heeft onlangs de testfase afgerond van een digitale tool die problemen in het veld signaleert en analyseert.

Deze door Koppert USA ontwikkelde iPM-app maakt gebruik van innovatieve technologieën en bestaat uit twee onderdelen: een scout-app met een intuïtieve gebruikersinterface en een online Dashboard. Met de scout-app kunnen gegevens in het veld direct worden ingevoerd, terwijl het Dashboard inzicht geeft in gegevens over plagen en ziekten zodat het probleem kan worden geanalyseerd, behandeld en beheerd.

Rapporteer - visualiseer - beheer
Koppert iPM bestaat uit drie modules: een mappingmodule met op maat gemaakte kaarten en scoutsjablonen bij productiesystemen voor binnen- en buitentoepassingen; een grafische module om de ontwikkeling van plagen en ziekten in beeld te brengen en de doeltreffendheid van behandelingen te analyseren; en een behandelingsmodule voor chemische, biologische of culturele behandelingen.
Na de introductie van de iPM-app op de Amerikaanse markt is deze onlangs met succes getest en goed ontvangen in een aantal Europese landen.

Een alles-in-één tool binnen handbereik
Telers kunnen de app gebruiken om centraal gegevens te verzamelen die overal in het veld kunnen worden geraadpleegd. De ruwe gegevens kunnen worden opgeslagen en bewerkt voor verdere analyse. De scoutgegevens zijn te downloaden voor offline gebruik door de klant. Kaarten en sjablonen zijn afgestemd op alle scoutingtechnieken en gewassen. De app is een alles-in-één tool om scouting, analyse, behandeling en bestrijding aan elkaar te koppelen.

De scoutingsoftware van Koppert iPM helpt de kosten terug te dringen door uiterst nauwkeurig inzicht te geven in de doeltreffendheid van pesticiden. De verbeterde timing van biologische toepassingen verhoogt de doeltreffendheid van de bestrijdingsmiddelen, waardoor er minder pesticiden nodig zijn en de gezondheid en opbrengst van de gewassen toenemen.


Momenteel is de app uitsluitend geschikt voor iOS, maar er wordt hard gewerkt aan een versie voor Android.

Gebruikersinfo
App: download ‘Koppert iPM’ in de App Store
Dashboard: online via koppertipm.com
Gebruikersnaam: DemoUser
Wachtwoord: ipmguest

iPM Dashboard is een persoonlijk beheersysteem waarvoor een abonnement moet worden afgesloten. Neem contact op met uw Koppert-adviseur of -distributeur voor uw persoonlijke inloggegevens.