Categorie: Artikel
Publicatiedatum: maart 29, 2016

Europese Landbouwcommissie bezoekt Koppert Biological Systems

Een top delegatie van de Landbouwcommissie van het Europees Parlement startte haar werkbezoek aan Nederland bij Koppert Biological Systems om zich te laten informeren over de laatste innovaties op het gebied van duurzame oplossingen voor de land- en tuinbouw.

Jan Huitema, Europarlementariër voor de VVD, organiseerde het driedaagse bezoek aan Nederland.
“Ik vind het geweldig dat ik een grote delegatie van het Europees Parlement heb kunnen laten zien hoe een Nederlands bedrijf innovatief gebruik maakt van de natuur. Koppert is een bedrijf dat vooruitloopt op de rest, we moeten ervoor zorgen dat de regelgeving niet achter raakt. Mijn collega’s waren zichtbaar onder de indruk van de innovatiekracht van Koppert, die het mogelijk maakt meer en veiliger voedsel te produceren met minder impact op het milieu’’, aldus Huitema.

De delegatie werd op het hoofdkantoor in Berkel en Rodenrijs meegenomen in de geschiedenis van het familiebedrijf Koppert en geïnformeerd over de innovatieve producten van het bedrijf, zoals nuttige insecten voor plaagbestrijding, micro-organismen ter bestrijding van plantenziekten en bevordering van groei en weerbaarheid van gewassen en hommels die door bestuiving een betere zetting en hogere opbrengsten garanderen.

Directeur Henri Oosthoek vroeg de delegatie in zijn toespraak om een gunst. ‘’Het is een eenvoudige maar zeer belangrijke: Laat de stem van de natuur gehoord worden in Brussel. Wij als ‘Partners with Nature’ weten dat er vele oplossingen zijn die naar wetgeving vertaald kunnen worden. De natuur heeft jullie hulp nodig’’, gaf Oosthoek aan.

Een kijkje achter de schermen bij Koppert

“Het was een eer om de delegatie vandaag te ontvangen en te laten zien wat we hier bij Koppert hebben bereikt. We gaven een 'kijkje achter de schermen' in onze laboratoria om uit te leggen hoe we onze micro-organismen en andere biologische producten produceren. Een bezoek aan onze hommels stond ook op het programma. Het was belangrijk voor ons om uit te leggen hoe we samenwerken met de natuur voor een betere gezondheid van mensen en de aarde”, aldus Paul Koppert en Henri Oosthoek, beiden lid van de hoofdirectie.

De innovatieve Nederlandse tuinbouw in de praktijk werd belicht door Rob Baan, directeur van Koppert Cress. Hij onderstreepte in zijn demonstratie de toekomst van ons voedsel. “Een overbevolkt land als Nederland is in staat op duurzame wijze en in harmonie met de natuur gezonde producten te maken. Wij zijn de gezondste delta van de wereld!”

Dezelfde avond nog bezocht de delegatie Den Haag voor een ontmoeting met minister-president Mark Rutte, Minister van Economische Zaken Henk Kamp en staatssecretaris Martijn van Dam.