Categorie: Artikel
Publicatiedatum: januari 03, 2017

Een nieuw jaar, een nieuw seizoen; een goed begin.

Mirical langer houdbaar door aanpassing in productie- en logistieke proces

Vorig jaar heeft Koppert een speciaal onderzoekstraject opgestart om de kwaliteit van haar product Mirical te verbeteren. Dit heeft geresulteerd in een verdubbeling van de houdbaarheid, wat met name bij langere logistieke trajecten voordelen oplevert.

Aan deze verbetering liggen twee veranderingen ten grondslag. Ten eerst heeft Koppert het dragermateriaal aangepast. Vanaf 2 januari 2017 wordt Mirical in boekweitdoppen geleverd. Daarnaast zijn er veranderingen doorgevoerd in het logistieke proces, die een goede en noodzakelijke ventilering van het product waarborgen door de gehele keten.

Het onderzoek heeft zich gericht op de totale keten, waarbij er op meer dan 15 verschillende aspecten controles zijn uitgevoerd. Andre Bloem (TQM Quality Assurance coördinator bij Koppert) vertelt: “We hebben hard gewerkt aan dit project. We hebben de aanpassingen getest op verschillende langere logistieke trajecten. De houdbaarheid van het product Mirical in het nieuwe dragermateriaal is bij strenge naleving van aangepaste transportcondities met 100% verlengd. Dat is een resultaat om trots op te zijn’.

Koppert geeft aan haar advies voor een directe toepassing van het product na ontvangst te handhaven. Productmanager Tim Bossinga: “We hebben te maken met levend materiaal. Het managen van het logistieke proces is iets waar Koppert zich mee onderscheidt. Maar natuurlijke bestrijders hebben nu eenmaal korte levensduur. Daarom adviseren we direct toe te passen na ontvangst.”