Categorie: Artikel
Publicatiedatum: augustus 19, 2016

Arne van Aalst maakt overstap naar Koppert Biological Systems

Arne van Aalst maakt overstap naar Koppert Biological Systems

Bij Koppert Biological Systems treedt binnenkort Arne van Aalst in dienst. De nu nog algemeen directeur van telersvereniging Prominent krijgt bij Koppert de nieuwe functie van sales director voor de regio Noordwest-Europa.

Met Van Aalst (51 jaar) haalt Koppert een excellente bruggenbouwer en ervaren manager in de sector binnen. Voordat hij in dienst trad van Prominent, was hij bij Koppert consultant en gaf hij leiding aan alle consultants in zowel de groente- als de sierteeltsector.

Vanuit dit verleden kent Van Aalst de markt voor biologische gewasbescherming en duurzaam telen bijzonder goed. "Dat hij nu een aantal jaren aan de afnemerszijde van de markt heeft gewerkt, is voor Koppert uiteraard nog van extra waarde", aldus een woordvoerster van de onderneming.

Van Aalst kijkt terug op een fantastische en waardevolle tijd bij Prominent. “Na hier vele jaren met plezier gewerkt te hebben, komt daar nu een einde aan. Er is een nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen, die ik met beide handen aangrijp”, aldus Van Aalst.

Deze uitdaging betreft het consolideren en uitbouwen van de relatie met alle partijen binnen de internationale tuinbouw in Noordwest-Europa. Naast de bestaande teelten zal Arne zich tevens gaan richten op buitenteelten.

Arne van Aalst zal de positie van Maren Schoormans overnemen, die een belangrijke carrièrestap maakt naar Priva, waar hij de functie van General Manager EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika) zal bekleden.