Categorie: Artikel
Publicatiedatum: juni 09, 2021

Schreurs kan de webshop van Koppert niet meer missen

Onze adviseur:

Arie Verloop Accountmanager
Schreurs__webshop-01.jpg

Schreurs kan de webshop van Koppert niet meer missen

Theo Houdijk (rechts) en Arie Verloop bekijken de mogelijkheid van de webshop.

Hij gebruikt bestrijders, nematoden, biologische middelen en vangkaarten van Koppert, bij elkaar ongeveer 25 producten. Dat hij alles tegenwoordig zelf aan zijn bureau in de webshop van Koppert kan bestellen, noemt Theo Houdijk een uitkomst. De manager teelt en techniek van veredelingsbedrijf en stekleverancier Schreurs is uitermate tevreden over de webshop.

Theo Houdijk werkt al geruime tijd met de webshop. Het was relatiebeheerder Arie Verloop die hem, alweer een tijdje geleden, op de webshop attendeerde. Of het iets voor Schreurs was, vroeg Arie. Samen bekeken zij de mogelijkheden en de werking van de webshop. "Arie maakte mij wegwijs in de shop en in de bestelprocedure", vertelt Theo. "Je moet het even onder de knie krijgen, maar dan is het een fluitje van een cent. Nu zou ik de webshop niet meer kunnen missen."

Snel en overzichtelijk

Theo heeft de bestellingen strak georganiseerd. Drie collega's zijn verantwoordelijk voor de gewasbescherming in een afdeling. Zij melden hem op vrijdagmorgen voor 10.00 uur de producten die zij de volgende week nodig hebben, vaak in overleg met hun Koppert-consultant Wim van der Meer, die het bedrijf twee maal per maand bezoekt.

Theo verzamelt alle bestellingen en plaatst voor 12.00 uur de totale bestelling in de webshop. Desgewenst kan hij orders in de bestelhistorie aanklikken. De producten worden vervolgens op dinsdag geleverd. "Zo gaat het snel en overzichtelijk en er kan eigenlijk niets fout gaan."

Na het plaatsen van de bestelling ontvangt Theo een bevestiging, zodat hij de bestelling kan controleren. "Een foute invoer kan ik corrigeren. En als ik iets heb vergeten, kan ik een nabestelling plaatsen."

Aantal gebruikers groeit snel

Theo Houdijk is niet de enige die lovend is over de webshop. Arie Verloop is dagelijks betrokken bij de webshop, waarmee Koppert twee jaar geleden van start ging. Hij meldt dat het uitrollen van de webshop sneller gaat dan werd verwacht. "Veel van onze directe afnemers gebruiken de webshop al. Dat aantal blijft maar toenemen. Het bewijst heel duidelijk dat de webshop in een behoefte voorziet."

Sinds kort biedt de webshop de mogelijkheid om bestelschema's te plaatsen: de gebruiker hoeft een vaste wekelijkse bestelling niet meer elke week te plaatsen, maar kan dit voor een bepaalde periode vooruit doen. Al die tijd heeft hij er dan geen omkijken naar. Veel telers gebruiken deze nieuwe mogelijkheid al.

Schreurs__webshop-03.jpg

Gemak, overzicht en rust

Theo Houdijk (rechts) vindt de webshop een vooruitgang. "Bestellen gaat nu sneller en makkelijker en de kans op fouten is veel kleiner."

Voor de gebruiker betekent de webshop gemak, een besparing van tijd en grip op de bestellingen. Theo Houdijk: "Vroeger belde je met de consultant of met de binnendienst van Koppert, of je stuurde een mail, al of niet met een Excelsheet als bijlage. Een foutje is dan makkelijk gemaakt. Nu log je in op de webshop en kom je in je eigen omgeving. Daar kun je de bestelling heel gebruiksvriendelijk plaatsen en hem daarna ook nog controleren. De werkwijze biedt overzicht en het geeft gemak en rust. Het is een enorme vooruitgang."

Topleverancier met prima resultaten in biologie

Schreurs veredelt in rozen en gerbera's en levert wereldwijd stekmateriaal van deze gewassen. De toppers in het assortiment zijn Red Naomi en White Naomi in rozen en Kimsey en Suri in gerbera. De onderneming heeft internationaal een sterke reputatie en werkt met ongeveer 60 cultivars in roos en 150 in gerbera. Het bedrijf is gevestigd aan de Hoofdweg in De Kwakel, is 5 hectare groot en werkt maximaal biologisch. "En dat loopt heel erg goed", aldus Theo Houdijk.

Hulp nodig?