Categorie: Artikel
Publicatiedatum: maart 22, 2023

Topkwaliteit, overal ter wereld

Topkwaliteit, overal ter wereld

Het is de dagelijkse missie van Koppert om zijn klanten de best mogelijke oplossingen te bieden. Dit is een belofte die verdergaat dan productkwaliteit. Want waar ter wereld de producten ook naartoe gaan, ze moeten op tijd en met behoud van kwaliteit aankomen. Koppert haalt alles uit de kast om dit voor elkaar te krijgen voor zijn klanten.

Het is nog niet zo eenvoudig om bestrijders, hommels en microbials, allemaal natuurlijke producten, levend en wel bij de klant krijgen. Dit wordt nog complexer als een product in Nederland binnen een of twee dagen in bijvoorbeeld Mexico of Kenia moet aankomen. Koppert is zeer toegewijd aan het controleren van zijn toeleveringsketen.

Twee garanties

Job Ebbelaar is hoofd van de afdeling Expeditie bij Koppert. ‘We moeten onze klanten twee dingen garanderen. Ten eerste: de kwaliteit van onze producten moet bij levering perfect behouden blijven. En ten tweede: de producten moeten op tijd aankomen.’

Deze twee vereisten zijn van groot belang: ‘Onze producten leven; ze zijn kwetsbaar. Daarom verpakken wij ze in hightech, milieuvriendelijke koelboxen met nauwkeurige klimaatbeheersing wat betreft temperatuur en luchtvochtigheid. Dat klimaat is specifiek afgestemd op de behoeften van elke afzonderlijke bestrijder, hommel of microbial.’

In de best mogelijke conditie

Het stapelen van de dozen op pallets met een goede ventilatie is een van de vele stappen die worden genomen om optimale omstandigheden voor specifieke producten te creëren. ‘We zorgen ervoor dat ze in de best mogelijke conditie op hun internationale bestemming aankomen, klaar om de beloofde werkzaamheid te leveren. We gebruiken dataloggers om de klimaatomstandigheden tijdens het transport te registreren. Als er iets fout gaat, kunnen we de fout uitlezen en actie ondernemen’, legt Job uit.

Een speciale douanezone

De tweede vereiste, tijdige levering, berust op een nauwkeurige organisatie: ‘Een belangrijk element hierbij is het feit dat de afdeling Expeditie van Koppert over een eigen douanezone beschikt die door de Nederlandse douane als veilig is verklaard voor onze verzendingen. We verpakken onze producten hier veilig, om tijdrovende procedures op de luchthaven of in de haven te vermijden. Het werk in deze zone moet voldoen aan de uiterst strenge veiligheidsnormen die gelden voor internationaal transport’, voegt Job toe.

Leveringszekerheid

Alles komt neer op totale kwaliteitscontrole, met slimme prognoses van de behoeften van telers, gedetailleerde leveringsplanning, gespecialiseerde verpakking en zorgvuldige hantering, opslag en verzendomstandigheden. Het vergt veel kennis en technologie en strikte naleving van protocollen om de gezondheid en voortplanting van natuurlijke vijanden, bestuivers en microbials te controleren zodat ze klaar zijn om hun werk te doen bij aankomst.

Productiefaciliteiten in Nederland, Slowakije, Mexico, Turkije, Spanje, Brazilië en de VS zorgen ervoor dat de afstand tussen de levende producten van Koppert en de telers zo kort mogelijk is. Met meer dan 100 distributielanden is Koppert toegerust om levende producten, die vaak binnen enkele dagen bij de telers moeten zijn, te ontvangen, te bewaren en te verzenden.

‘Als wereldmarktleider leveren we onberispelijke kwaliteit en laten we niets aan het toeval over. Onze betrokkenheid bij onze klanten komt tot uiting in de gemoedsrust die we hun bieden, dankzij onze producten van topkwaliteit en foutloze leveringen. Wij werken voor telers!’ besluit Job.