Categorie: Artikel
Publicatiedatum: februari 15, 2024

Koppert kondigt strategische investering aan van HAL Investments om groei te versnellen

HAL Investments investeert in Koppert. Hiermee wordt kapitaal verschaft om de positie van Koppert te versterken en de internationale expansie van het bedrijf te versnellen.

De investering van € 140 miljoen euro in preferent aandelenkapitaal door HAL Investments zal voornamelijk dienen als financiering voor de uitbreiding van de productiefaciliteiten van Koppert en werkkapitaal om groei over de hele wereld te ondersteunen. Deze kapitaalinjectie ondersteunt niet alleen de onmiddellijke groeiplannen, maar positioneert Koppert ook strategisch voor toekomstige investeringen. Bovendien zal het een cruciale rol spelen bij de uitvoering van de licentie-, fusie- en overnamestrategie. Deze stap versterkt de leidende marktpositie van het familiebedrijf in de sector voor biologische oplossingen voor de landbouw en onderstreept Koppert's toewijding om een familiebedrijf te blijven met de bijbehorende waarden en betrokkenheid.

René Koppert, CEO van Koppert: "We zijn verheugd om HAL Investments te verwelkomen als strategische langetermijnpartner en investeerder. Samen delen Koppert en HAL de visie om positieve verandering teweeg te brengen. Dit was de voor de hand liggende keuze in onze zoektocht naar een investeerder om onze groei te stimuleren. Deze samenwerking zal onze onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatieven versnellen en de ontwikkeling van baanbrekende oplossingen voor biologische en duurzame landbouw stimuleren. Dit creëert nieuwe mogelijkheden voor onze klanten, waardoor zij betere kansen op succes hebben. HAL deelt dezelfde ondernemersgeest en lange termijn toewijding die wij als familiebedrijf belichamen, waardoor zij de juiste partner voor ons zijn. Met de steun van HAL kijken we ernaar uit om onze groei te versnellen en een positieve impact te hebben op de wereldwijde landbouw."