Bestuiving checklist Natupol Fly

Bestuiving checklist Natupol Fly

Lucilia sericata vliegen worden gebruikt voor moeilijke of voor zeer kleine bestuivingsapplicaties in zaadgewassen. De Natupol Fly Checklist van Koppert geeft weer hoe de beste bestuiving gerealiseerd kan worden.

De uitkomst van Natupol Fly poppen staat nagenoeg stil bij een opslagtemperatuur tussen 3˚C en 8˚C. Bij hogere temperaturen komen de volgroeide vliegen afhankelijk van de temperatuur na verloop van tijd uit. Natupol Fly wordt als poppen geleverd in een kartonnen koker.

Gebruik standaard 15 ml poppen per vierkante meter. Pas deze hoeveelheid aan in relatie tot het aantal bloemen per vierkante meter.

Bescherm de poppen tegen direct zonlicht en vocht, zoals regen of condenswater. Gebruik bijvoorbeeld koffiebekers met een deksel of zakjes. Strooi de poppen niet los uit.

Praktijkervaringen suggereren dat de neveneffecten van chemische toepassingen op Natupol Fly veelal overeenkomen met de neveneffecten op hommels. Kies voor informatie over neveneffecten op Natupol Fly daarom in de neveneffectendatabase voor hommels (Bombus spp.).

Zet Natupol Fly niet zonder voorbereiding uit in een toepassing met een temperatuur onder 15˚C. De uitkomst is dan onvoorspelbaar en duurt vaak langer dan 1 week. Laat Natupol Fly, in geval van toepassing bij een temperatuur onder 15˚C, eerst afrijpen in een warme omgeving. Plaats Natupol Fly in de toepassing nadat de eerste volgroeide vliegen verschijnen.

Bescherm de opening voor de vliegen tegen water.

Bescherm de opening voor de vliegen tegen hitte. Het heeft de voorkeur om bij temperaturen boven de 20 °C witte of licht gekleurde zakken/bekers te gebruiken.