Categorie: Kolom
Publicatiedatum: november 30, 2015

Doe uzelf niet te kort

Koppert_transport_2.jpg

Koppert werkt in Nederland samen met een aantal distributeurs. Af en toe vragen telers aan mij waarom dat zo is. Het antwoord daarop is heel eenvoudig. Onze distributeurs hebben al veel contacten die wij niet meer hoeven te leggen. Onze distributeurs bieden een uitstekende begeleiding. Zij hebben een goed logistiek netwerk en doen een fors gedeelte van de administratie. Onze distributeurs nemen eventuele financiële risico’s en er zijn nog meer redenen aan te voeren. Uiteindelijk bespaart het ons veel kosten.

Veel interessanter vind ik de wedervraag, wat zijn de voordelen van een distributeur voor u! Het antwoord kan per distributeur verschillen. Sommige distributeurs zijn regionaal erg sterk en weten daarom precies wat er speelt in de regio en in een paar specifieke teelten. Andere distributeurs hebben juist een meer landelijke dekking waardoor hun kennis over de breedte erg groot is en daardoor weten ze wat er in eenzelfde teelt 200 kilometer verderop gebeurt.

Wat al onze distributeurs gemeen hebben is een goed assortiment aan producten, zodat u wanneer u om iets anders dan ‘biologie’ vraagt, aan één loket terecht kunt. Verder werken bij onze distributeurs zeer kundige mensen die u veel meer kunnen bieden dan onze producten alleen. Mijn advies is om daar dan ook gebruik van te maken en hen het hemd van het lijf te vragen over oplossingen voor uw uitdagingen, want anders doet u zichzelf simpelweg te kort!