Tripol

Wetenschappelijke naam:
Bombus terrestris
Productcategorie:
Pollination
Play

Gebruik voor

Gebruik voor

Wanneer Tripol gebruiken?

Tripol-nestkasten (die drie hommelkolonies bevatten) zijn speciaal ontwikkeld voor vollegrondsgewassen. Tripol is weersbestendig en de uitstekende isolatie en ventilatie stellen de hommels in staat om nog beter te presteren.

Elke nestkast heeft een Beehome-voorziening, waardoor de hommels wel naar binnen maar niet meer naar buiten kunnen vliegen totdat het vlieggat voor tweerichtingsverkeer weer wordt opengezet. Deze voorziening is bijzonder handig als er gewasbeschermingsmaatregelen moeten worden genomen of als de nestkast moet worden verplaatst zodat een ander gewas kan worden bestoven. Tripol kan al vóór de bloei van het gewas worden gebruikt en garandeert een bestuivingsperiode van minimaal vier weken.

Play

Zo werkt het

Zo werkt het

Hoe werkt Tripol?

Na het uitzetten beginnen de werksters met het bestuiven van het gewas. Ze worden ondersteund door meer werksters die in de weken na het uitzetten worden geboren.

Productspecificaties

Productspecificaties

Eén nestkast met drie hommelkolonies, bestaande uit een koningin, 350-400 werksters, broed (poppen, eieren en larven) en suikerwater

Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Toepassing van Tripol

Tripol-kolonies kunnen 4-7 dagen voor de bloeiperiode worden uitgezet. Dit heeft geen negatief effect op de kolonies of hun bestuivingscapaciteit.

 • Plaats de Tripol nestkasten gelijkmatig verspreid in het veld. De beste plaatsing is op een horizontaal platform net boven de grond
 • Wacht na het plaatsen van de nestkasten minimaal 30 minuten voordat u de vlieggaten opent. Hierdoor kunnen de hommelkolonies tot rust komen.
 • Bescherm de nestkasten tegen directe zonbestraling en regen en verzwaar de kast met bijvoorbeeld een steen om wegwaaien te voorkomen.
 • Open bij warm weer de ventilatiegaten aan de bovenzijde van de nestkast.
 • Trek de witte schuifdeur van elke nestkast omhoog totdat twee openingen zichtbaar worden (ingang en uitgang). De kleine zwarte deur onder het deksel mag u niet verwijderen.

Beste omstandigheden voor gebruik van Tripol

Tripol werkt optimaal bij een omgevingstemperatuur van 10-30°C

Speciale aandachtspunten

 • Zorg ervoor dat de nestkasten en de ingangen goed zichtbaar zijn, zodat de hommels gemakkelijk de weg terug naar huis kunnen vinden
 • Plaats de nestkast niet schuin, om lekken van het suikerwater te voorkomen
 • Als Tripol naar een andere locatie moet worden verplaatst, is het belangrijk dat alle hommels naar de nestkast zijn teruggekeerd. Duw de witte schuifdeur omlaag totdat een van de twee openingen is gesloten. De hommels kunnen nu niet meer uitvliegen. Na twee uur zijn alle hommels teruggekeerd en kunt u de witte schuifdeur volledig sluiten. Plaats de Tripol-nestkast op de nieuwe locatie en laat de hommels minstens een half uur tot rust komen.

Neveneffecten

Bekijk welke bestrijdingsmiddelen een neveneffect hebben op dit product

Ga naar database met neveneffecten

Productbehandeling

Productbehandeling

Opslag

 • In elke nestkast zit voeding om de hommels tijdens transport en opslag in goede conditie te houden
 • Om voor de beste bestuivingsresultaten te zorgen, neemt u de nestkast in gebruik op de dag van aankomst
 • Neem de nestkast uiterlijk één dag na aankomst in gebruik
 • Houd de hommels op een temperatuur van 15-25°C
 • Vermijd blootstelling van de nestkast aan direct zonlicht

Downloads

De algemene voorwaarden van Koppert (Koppert B.V. en/of zijn aangesloten bedrijven) zijn van toepassing. Gebruik alleen producten die zijn toegestaan in uw land en voor uw gewas. Controleer de lokale registratie-eisen. Koppert Biological kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongeoorloofd gebruik. Koppert is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer dan geadviseerd en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.