Categorie: Kolom
Publicatiedatum: oktober 24, 2016

Haal de politicus in de tuin

Volgend jaar maart mogen we weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op dit moment merken we het aan alles; verkiezingslijsten worden gepresenteerd, mensen stellen zich kandidaat voor lijsttrekker en de eerste programma’s worden bekend gemaakt.

In de tweede kamer zelf, zo lijkt het, wordt het altijd wat rustiger zo’n half jaar voor de verkiezingen. Belangrijke thema’s worden uitgesteld voor een volgend kabinet en iedereen neemt de tijd om zich klaar te maken voor de verkiezingen. En daar ligt uw kans!

In deze periode zijn politici meer dan ooit ontvankelijk om uw boodschap te horen, maar ook om in te kunnen spelen op inhoudelijke vraagstukken in de campagnetijd. Tijdens de tv-debatten hoor je constant: “ik was laatst in een bejaardenhuis”, “vorige week was ik op een basisschool”, “ik sprak met winkeliersvereniging X” enzovoort. Echter zelden hoor ik: “ik was een paar weken terug bij een tuinder, die……”

Nodig ze uit die politici, of ze nu van uw eigen ideologie zijn of niet, dit is de tijd om gehoord te worden. En wat is er dan mooier om de politiek te laten zien hoe goed we bezig zijn met onze biologische middelen en beestjes. En na dat goede nieuws creëert u vanzelf ruimte om uw knelpunten en lastige vraagstukken neer te leggen, wie weet wordt er ook nog iets mee gedaan op het moment dat de verkiezingen voorbij zijn. In ieder geval kunt u zelf invloed uitoefenen op de politieke beeldvorming over onze prachtige sector.

Auteur: Alex van der Heiden (commercieel manager Nederland), email: avdheiden@koppert.nl