Werken met techniek en natuur


Techniek houdt business in beestjes draaiende
Ook al is Koppert twee handen op een buik met de natuur, toch zou het nergens zijn zonder techniek. Hoe tegenstrijdig het misschien ook klinkt, voor de productie van bestrijders, bestuivers en microbiologie, gebruikt Koppert heel veel moderne technologie. Technologie die in de meeste gevallen zelf bedacht en ontwikkeld wordt. Bij een innovatief bedrijf met unieke, levende producten zijn machines en installaties nu eenmaal bepaald niet standaard. En de werkzaamheden al net zo min! Achter de technische schermen 
Telers overal ter wereld bouwen op de kwaliteit en snelle levering van al onze producten. Daarvoor is het essentieel dat alle productieprocessen gesmeerd verlopen. Technische medewerkers (zowel op MBO- als HBO-niveau) vormen dan ook een belangrijke schakel binnen Koppert. Niet alleen als het gaat om het onderhouden van bestaande machines, maar juist ook in het meedenken met en uitvoeren van nieuwe uitdagingen op het gebied van technologie. Koppert is een innovatief en groeiend bedrijf. Productieprocessen worden steeds verder geautomatiseerd, vernieuwd en bedacht. Het werk is daarom ook zeer gevarieerd en vraagt om creatieve en initiatiefrijke werknemers die graag het wiel helpen uitvinden.

Wat doen technici binnen Koppert?
Op verschillende locaties op onze hoofdvestiging in Berkel en Rodenrijs draaien dag en nacht productiesystemen. Veel gebruikte technieken zijn klimaattechniek, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, procestechniek en automatiseringstechnieken.  

Storingen en onderhoud
Een storingsmonteur draagt bij aan een soepel productieproces, op verschillende locaties en in diverse productieprocessen. Denk aan verpakkingslijnen, klimaatcellen, schakelkasten en procesinstallaties bij microproductie. Onze technische medewerkers zorgen ervoor dat machines niet langdurig stil staan en onze klimaatcellen bij storingen zo snel mogelijk weer op het juiste klimaat zijn. De storingsmonteurs werken in consignatiediensten. Daarom is het belangrijk dat onze monteurs in geval van storingen binnen 30 minuten op de werkplek kunnen zijn.

Innovaties en ontwikkelingOmdat onze producten niet standaard zijn, bedenken en ontwikkelen we vaak in eigen huis nieuwe machines en installaties. Dat doen we samen met onze medewerkers, omdat zij tenslotte als geen ander de ervaring en kennis hebben. Dit gebeurt zowel op de vloer als achter het bureau. Technische projectontwikkeling is een belangrijk component van onze afdeling techniek, van constructie tot regeltechniek, hetzij elektrisch, mechanisch of procesmatig. De extra’sBij Koppert vinden we een goede werksfeer belangrijk. Op de afdeling techniek kom je dan ook terecht in een leuk team, waar eigen inbreng gewaardeerd wordt. Maar we bieden nog meer extra’s: 

  • Nieuwe medewerkers worden intensief begeleid via een intern opleidingstraject. Daarnaast verzorgen we verschillende cursussen en opleidingen, toegespitst op de meest gebruikte technieken binnen het bedrijf.
  • We hechten veel waarde aan veiligheid en een gezond arbeidsklimaat. Al onze monteurs zijn daarom geschoold in diverse veiligheidsgerichte opleidingen zoals VCA, NEN3140, stoominstructie, werken in besloten ruimtes, heftruck- en hoogwerkerinstructie. 
  • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een aantrekkelijke vergoeding voor consignatiediensten en een pensioenregeling waarbij Koppert voor een groot deel de premie betaalt. Ook kun je via Koppert voor weinig geld sporten op een sportschool in de buurt.


Waag jij de stap?
Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je graag werken bij een werkgever met hart voor natuur en medewerkers? Lijkt het je wat om deel uit te maken van een bedrijf dat zich inspant voor de gezondheid van mens en aarde, nu en in de toekomst? We maken graag kennis met je! Bekijk onze vacaturepagina voor actuele vacatures of stuur een open sollicitatie.