Medewerkers vertellen over werken bij Koppert


Kom ook bij Koppert werken!

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s, die ook willen werken op het snijvlak van biologie en technologie. Mensen die zich in willen zetten voor een duurzame voedsel- en sierteeltketen. Fijne collega’s die zeker weten dat ze zich thuis gaan voelen in onze sociale bedrijfscultuur. Medewerkers die hun uiterste best willen doen om onze klanten tevreden te stellen. Wij hebben eens aan onze collega’s gevraagd wat het werken bij Koppert zo leuk maakt. Hieronder staan hun antwoorden.


Radbout Timmer, Onderzoeker R&D Entomologie

Wat voor bedrijfscultuur heeft Koppert?
‘Ik heb het erg naar mijn zin. Je krijgt de vrijheid om hier je eigen plek te vinden.’


Wat is het leukste aan jouw baan bij Koppert?
‘Het mooie aan het werken op de afdeling R&D Entomologie is dat ik direct een praktische bijdrage kan leveren aan de tuinbouw. Geen onderzoek dat ligt te verstoffen, maar kennis die gelijk gebruikt kan worden.’


Wat vraagt Koppert van zijn medewerkers?
‘Koppert is dè commerciële werkgever op het gebied van bio-bestrijding. Commercieel komt soms over als niet serieus, minder aanzien. Doelmatigheid hoeft niet onder te doen aan wetenschappelijk niveau. Ik ben heel trots op het niveau van onze afdeling’.


Joke Pieterse, Treasurer

De keuze voor Koppert
‘Op zoek naar een nieuwe baan en werkgever had ik voor mijzelf een aantal wensen op een rijtje gezet. Ik wilde na een jaar consultancy terug naar mijn oude vak treasury. Een prachtig vak omdat het een analytische, cijfermatige (harde) kant heeft, maar ook veel vraagt van je communicatieve vaardigheden in de samenwerking en onderhandeling met adviseurs, banken, collega’s etc.

Maar waar? Ook daarover had ik mijn gedachten; al flink wat jaren in het vak, leek het mij het leukst om bij een groeiend bedrijf een treasury op te mogen bouwen. Niet in bestaande kaders en structuren stappen, maar zelf vorm geven! En natuurlijk moest er een klik zijn met het bedrijf!

En toen was daar de advertentie, waarin Koppert op zoek was naar iemand, die zin had om een treasury op te zetten: "check vak", "check opbouwen binnen groeiend bedrijf", en dat ook nog eens binnen een heel internationaal bedrijf, met vestigingen over de hele wereld.

Koppert bleek daarnaast ook een flexibele en moderne werkgever, die mensen de ruimte geeft balans te brengen tussen werk en privé.

Maar het allerbelangrijkste was nog wel dat alle mensen die ik sprak en spreek bij Koppert gek zijn op hun product en hun bedrijf, van de receptioniste, tot de man de expeditie tot de mensen van de R&D. Koppert is een bedrijf dat niet wordt geregeerd door korte termijndoelstellingen, maar waar innovatie, mensen en de lange termijn belangrijk zijn!

Aan dat bedrijf wil ik graag mijn steentje bijdragen!’


Marjolein van der Knaap, consultant sierteeltspecialist

Wat is het leukst aan jouw baan bij Koppert?
‘Als consultant heb ik veel gereisd, een onderdeel van mijn werk dat ik voor geen goud zou willen missen. Daarnaast ben je als consultant bij Koppert geen snelle verkoper, maar heb je ook technische en biologische vakkennis op zak. Dit maakt dat je een goede gesprekspartner bent voor zowel distributeurs als eindgebruikers’

Kan je je bij Koppert nog verder ontplooien?
‘Als medewerker bij Koppert wordt het doen van cursussen om jezelf te ontwikkelen binnen jouw vakgebied toegejuicht. Wel wordt verwacht dat je hierin eigen initiatief neemt. Ik kreeg de kans mijn diploma NIMA Sales te halen.’


Bram Klapwijk, productmanager

‘Bij Koppert is het belangrijk dat je als team samenwerkt, expertise deelt, maar zeker ook kennis vermeerdert.’


Niels Hofman, coördinator facility warehouse

Zijn er mogelijkheden tot doorgroei bij Koppert?
‘Ik begon hier als uitzendkracht en heb op verschillende afdelingen gewerkt. Inmiddels geef ik leiding aan mijn eigen team van ongeveer 8 mensen.’