Verspuit een oplossing vol leven!

Verspuit een oplossing vol leven!

Een effectieve oplossing om gevaarlijke plagen in uw gewas te bestrijden

Hoewel plantpathogene nematoden een veelvoorkomende bodemplaag zijn die planten aantast, spelen entomopathogene nematoden een belangrijke rol in de biologische bestrijding van vele plagen, en zelfs nog meer bij plagen die moeilijk te bestrijden zijn en waar chemische bestrijdingsmiddelen falen of gewoonweg niet meer beschikbaar zijn. 

Deze nuttige nematoden worden opgelost in water en over het gewas verspoten met behulp van spuit-/irrigatiesystemen die veel in de landbouw worden gebruikt. Maar... u verspuit geen conventioneel chemisch product, maar een oplossing vol leven! 

Vijf redenen om nuttige nematoden te gebruiken

  • Snelwerkende biologische oplossing
  • Resistentiebestendig – plaaginsecten kunnen geen resistentie opbouwen
  • Kunnen met standaard spuitapparatuur toegepast worden
  • Compatibel met de meeste bestrijdingsmiddelen
  • Laten geen residu achter

Welke plagen kunt u met nuttige nematoden bestrijden?

Nuttige nematoden kunnen ingezet worden om een breed scala aan plagen te bestrijden in top- en steenfruit zoals appels en perziken, aardappelen en vollegrondsgroenten zoals uiten, asperges en bonen. Rupsen van de grijze fruitmot of fruitmot, ritnaalden, wortelvliegen of trips zijn een feestmaal voor onze nematoden. 

Download een overzicht van de doelplagen die u in uw specifieke gewas met nuttige nematoden kunt bestrijden:

Play

Zo werkt het: in beweging!

Na toepassing gaan de nematoden op zoek naar hun prooi, wat ze doen door daadwerkelijk op jacht te gaan en hun prooi in de val te lokken. Als ze eenmaal een gastheer hebben gevonden, dringen ze binnen via zijn natuurlijke lichaamsopeningen. De nematoden geven vervolgens ziekteverwekkers af die ze bij zich dragen. Hierdoor wordt het insect van binnenuit gedood en vloeibaar gemaakt. De nematoden voeden zich met het ontbonden weefsel van het dode insect en planten zich in grote aantallen voort. Het plaaginsect stopt met eten kort nadat het is geïnfecteerd en sterft binnen enkele dagen.  

Toepassing

Nuttige nematoden moeten met water worden toegepast. Zodra het product in water is opgelost, kan de spuitvloeistof worden verspoten met de meeste spuit-/irrigatiesystemen die in de landbouw worden gebruikt: een pneumatische spuit, sproeiboom, etc. De nematoden kunnen ook via een druppelirrigatiesysteem verspreid worden en via een Dosatron Venturi-injectorsysteem worden ingespoten. Aangezien nematoden een biologische en dus levende oplossing zijn, is het belangrijk om de beste omstandigheden te creëren waarin zij effectief zijn.  

Gemakkelijk te combineren met andere gewasbeschermingsmiddelen

Nuttige nematoden zijn compatibel met veel insecticiden, fungiciden, herbiciden en zelfs nematiciden, wat betekent dat zij hun doeltreffendheid niet verliezen wanneer ze als aanvulling op chemische middelen worden gebruikt. Raadpleeg onze database met neveneffecten om er zeker van te zijn dat het product dat u wilt gebruiken niet schadelijk is voor onze nematodenproducten. U hoeft alleen maar de naam van de nematodesoort in te vullen en de database laat u meteen zien welke gewasbeschermingsmiddelen schadelijk zijn voor de specifieke nematode.

Ervaringen van klanten

Veelgestelde vragen

Wilt u meer weten over nuttige nematoden?

Neem contact op met een van onze experts

Deel uw uitdagingen omtrent plaagbestrijding met ons, zodat we u vandaag nog een oplossing op maat kunnen bieden.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.

Onze oplossingen met nuttige nematoden