Vind uw oplossing

Selecteer uw gewas om te zien hoe u ziekten en plagen kunt bestrijden

Uw gewas kan op elk moment worden aangetast door plagen, schadelijke schimmels, virussen en bacteriën. Hierdoor verzwakt het gewas en komt het meer onder stress te staan. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Selecteer de ziekte of plaag in uw gewas

zoeken

Trips

Japanse bloementrips

Japanse bloementripsThrips setosus

Trips

Alles bekijken (1)

Muggen en vliegen

Lyprauta

LyprautaLyprauta spp.

Suzuki fruitvlieg

Suzuki fruitvliegDrosophila suzukii

Oevervlieg

OevervliegScatella tenuicosta

Muggen en vliegen

Alles bekijken (3)

Spintmijt en overige mijten

Valse spintmijten

Valse spintmijtenTenuipalpidae

Tomatengalmijt

TomatengalmijtAculops lycopersici

Cyclamenmijt

CyclamenmijtPhytonemus pallidus

Spint

SpintTetranychus urticae

Spintmijt en overige mijten

Alles bekijken (4)

Witte vlieg

Kaswittevlieg

KaswittevliegTrialeurodes vaporariorum

Tabakswittevlieg

TabakswittevliegBemisia tabaci

Witte vlieg

Alles bekijken (2)

Schadebeelden van Kaswittevlieg in Tomaat

De larven hebben veel eiwit nodig voor hun groei. Daarom zuigen ze grote hoeveelheden plantensap op. Dit sap bevat naast eiwit veel suikers en het overschot daarvan wordt weer uitgescheiden als honingdauw. Vooral de grotere larven scheiden veel honingdauw uit. De schade die witte vlieg veroorzaakt aan een gewas is een gevolg van het zuigen aan de bladeren en het afscheiden van honingdauw. Dit kan de volgende effecten op het gewas hebben:

  • Als de populatie zeer groot is, kunnen door het zuigen de fysiologische processen van de plant worden beïnvloed, waardoor groeivermindering kan optreden. Bij fel zonlicht kunnen de bladeren afvallen en verwelken. Door deze bladschade kan de ontwikkeling van de vruchten worden beïnvloed waardoor oogstvermindering optreedt.
  • De honingdauw die op de vruchten terechtkomt, maakt ze erg kleverig (‘vet’). Hierdoor worden ze vuil en daarnaast kunnen er roetdauwschimmels op groeien (Cladosporium spp.), waardoor ze onverkoopbaar worden. In zeer ernstige gevallen gaan de vruchten rotten. Ook op de bladeren ontwikkelt zich roetdauw. Hierdoor verminderen de fotosynthese en de verdamping.
  • Bemisia is berucht vanwege de overdracht van virussen, waaronder TYLCV in tomaat.
  • Door plantensap te zuigen en honingdauw af te scheiden, verminderen witte vliegen de esthetische waarde van het gewas. Dit is met name van belang in de sierteelt.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we uw gewas weerbaarder kunnen maken

Een gezonde plant is de basis voor een hoge productie. De teeltomstandigheden voor het gewas zijn echter zelden optimaal. Zoek naar biostimulanten en biologische meststoffen om het potentieel en de weerbaarheid van uw gewas te optimaliseren.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we de bestuiving kunnen optimaliseren

Hommels zijn zeer effectieve bestuivers. Met als resultaat besparingen op arbeidskosten, verbetering in vruchtkwaliteit en soms zelfs productieverhoging. Onze Natupol-oplossingen garanderen maximale bestuiving, zelfs onder niet optimale omstandigheden. Zoek de beste hommels voor uw gewas.

Selecteer uw gewas voor biologische zaadbehandelingsproducten

Met biologische zaadbehandelings heeft u minder meststoffen nodig, wordt het gewas resistenter en kan de opbrengst toenemen. Wanneer gebaseerd op een biologisch fungicide biedt dit onmiddellijke bescherming tegen ziekten. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven