Vind uw oplossing

Selecteer uw gewas om te zien hoe u ziekten en plagen kunt bestrijden

Uw gewas kan op elk moment worden aangetast door plagen, schadelijke schimmels, virussen en bacteriën. Hierdoor verzwakt het gewas en komt het meer onder stress te staan. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Selecteer de ziekte of plaag in uw gewas

zoeken

Muggen en vliegen

Lyprauta

LyprautaLyprauta spp.

Suzuki fruitvlieg

Suzuki fruitvliegDrosophila suzukii

Oevervlieg

OevervliegScatella tenuicosta

Muggen en vliegen

Alles bekijken (3)

Witte vlieg

Kaswittevlieg

KaswittevliegTrialeurodes vaporariorum

Tabakswittevlieg

TabakswittevliegBemisia tabaci

Witte vlieg

Alles bekijken (2)

Beste producten tegen Cyclamenmijt in Snijbloemen

Schadebeelden van Cyclamenmijt in Snijbloemen

De cyclamenmijt (Phytonemus pallidus) voedt zich met plantensappen door met zijn stekend-zuigende monddelen het plantenweefsel aan te prikken. De mijten bevinden zich vooral in bloemknoppen, groeipunten en omgekrulde bladeren, omdat de luchtvochtigheid hier hoger is en ze beschermd zijn tegen direct zonlicht. Ze zijn op deze plaatsen moeilijk waar te nemen. Er treedt pleksgewijs schade op doordat de mijten zich traag verspreiden.

De symptomen verschillen per waardplant en kunnen op virusaantasting lijken. Aangetaste bladeren zijn gedraaid of gekruld, misvormd, broos en kleiner dan gewoonlijk.

Bij cyclaam worden de bloemen beschadigd en treedt groeiremming van de bladeren op. Bij Hedera kan mijtaantasting leiden tot kale stengeldelen. Bloemen van gerbera raken misvormd en verkleuren. Het blad wordt bronskleurig, met name langs de hoofdnerf. Al bij een gering aantal mijten kan grote schade optreden. Bij zwaardere aantasting treedt groeistagnatie op of worden de bloemknoppen zo ernstig aangetast dat ze verschrompelen en afsterven.

Bij aantasting in aardbei zijn aangetaste bladeren gerimpeld en onregelmatig omgekruld. Aangetaste planten hebben een onnatuurlijk dichte bouw, omdat de bladstelen kort blijven. Ernstig aangetaste bladeren worden broos, verkleuren naar bruin of zilver en sterven af. De bloemen en jonge vruchten worden bruin aan de basis.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we uw gewas weerbaarder kunnen maken

Een gezonde plant is de basis voor een hoge productie. De teeltomstandigheden voor het gewas zijn echter zelden optimaal. Zoek naar biostimulanten en biologische meststoffen om het potentieel en de weerbaarheid van uw gewas te optimaliseren.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we de bestuiving kunnen optimaliseren

Hommels zijn zeer effectieve bestuivers. Met als resultaat besparingen op arbeidskosten, verbetering in vruchtkwaliteit en soms zelfs productieverhoging. Onze Natupol-oplossingen garanderen maximale bestuiving, zelfs onder niet optimale omstandigheden. Zoek de beste hommels voor uw gewas.

Selecteer uw gewas voor biologische zaadbehandelingsproducten

Met biologische zaadbehandelings heeft u minder meststoffen nodig, wordt het gewas resistenter en kan de opbrengst toenemen. Wanneer gebaseerd op een biologisch fungicide biedt dit onmiddellijke bescherming tegen ziekten. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Neem contact met ons op

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven