Vind uw oplossing

Selecteer uw gewas om te zien hoe u ziekten en plagen kunt bestrijden

Uw gewas kan op elk moment worden aangetast door plagen, schadelijke schimmels, virussen en bacteriën. Hierdoor verzwakt het gewas en komt het meer onder stress te staan. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Selecteer de ziekte of plaag in uw gewas

zoeken

Ziektebestrijding

Thanatephorus cucumeris

Thanatephorus cucumerisThanatephorus cucumeris

Ziektebestrijding

Alles bekijken (1)

Muggen en vliegen

Emelten

EmeltenTipula spp.

Muggen en vliegen

Alles bekijken (1)

Beste producten tegen Thanatephorus cucumeris in Rode biet

Schadebeelden van Thanatephorus cucumeris in Rode biet

De door Thanatephorus cucumeris veroorzaakte symptomen zijn afhankelijk van het infectiemoment. In het algemeen tast de schimmel alle plantendelen aan die zich in of dicht bij de grond bevinden. Bij vroegtijdige infectie van de groeipunten van de wortels kort na ontkieming vallen kiemplanten weg, zowel vóór als na opkomst. Een kenmerkend symptoom van wortelinfectie is dat de penwortel niet groter is dan een draadje. Net onder de grond ontstaan er roodbruine plekken op de wortel. Aan de stengelvoet verschijnt een witte kraag van schimmelmycelium. Deze kroonrot kan het gevolg zijn van een wortelinfectie of van een rechtstreekse infectie van de plantvoet. De schimmel kan ook plantendelen aantasten die in contact komen met de bodem en van daaruit naar boven groeien. De plekken zijn bruin, en rotte plekken op vruchten zijn bruin, nat en verzonken. Bij een late infectie krullen de bovenste bladeren omhoog. De vruchten blijven stevig. De ziekte kan ook optreden bij de opslag na de oogst. Op aardappelknollen ontstaat een korst (lakschurft). De symptomen kunnen per gewas verschillen.

Op de zieke stukken worden sclerotiën aangetroffen, maar ze verschillen in grootte en kleur, en daarom zijn ze geen goed kenmerk om te bepalen over welke ziekteverwekker het gaat.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we uw gewas weerbaarder kunnen maken

Een gezonde plant is de basis voor een hoge productie. De teeltomstandigheden voor het gewas zijn echter zelden optimaal. Zoek naar biostimulanten en biologische meststoffen om het potentieel en de weerbaarheid van uw gewas te optimaliseren.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we de bestuiving kunnen optimaliseren

Hommels zijn zeer effectieve bestuivers. Met als resultaat besparingen op arbeidskosten, verbetering in vruchtkwaliteit en soms zelfs productieverhoging. Onze Natupol-oplossingen garanderen maximale bestuiving, zelfs onder niet optimale omstandigheden. Zoek de beste hommels voor uw gewas.

Selecteer uw gewas voor biologische zaadbehandelingsproducten

Met biologische zaadbehandelings heeft u minder meststoffen nodig, wordt het gewas resistenter en kan de opbrengst toenemen. Wanneer gebaseerd op een biologisch fungicide biedt dit onmiddellijke bescherming tegen ziekten. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven