Vind uw oplossing

Selecteer uw gewas om te zien hoe u ziekten en plagen kunt bestrijden

Uw gewas kan op elk moment worden aangetast door plagen, schadelijke schimmels, virussen en bacteriën. Hierdoor verzwakt het gewas en komt het meer onder stress te staan. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Selecteer de ziekte of plaag in uw gewas

zoeken

Kevers

Taxuskever

TaxuskeverOtiorhynchus sulcatus

Kevers

Alles bekijken (1)

Spintmijt en overige mijten

Begoniamijt

BegoniamijtPolyphagotarsonemus latus

Valse spintmijten

Valse spintmijtenTenuipalpidae

Spint

SpintTetranychus urticae

Spintmijt en overige mijten

Alles bekijken (3)

Witte vlieg

Kaswittevlieg

KaswittevliegTrialeurodes vaporariorum

Tabakswittevlieg

TabakswittevliegBemisia tabaci

Witte vlieg

Alles bekijken (2)

Schadebeelden van Duponcheliamot in Groene potplanten

De rupsen zitten vaak laag in het gewas. Soms worden daar de stengels en bladeren van het gewas aangevreten. In de latere stadia boren de rupsen zich in zachte houtige of kruidachtige plantenstengels, waardoor de kroon van de plant verwelkt of uitdroogt en de stengel kan knakken. Door de gaten in de stengel wordt de plant makkelijker geïnfecteerd met de schimmel Botrytis cinerea. Bij gerbera kunnen ook de bloemknoppen worden aangevreten. Er zijn gevallen bekend dat de rupsen vraatschade hebben veroorzaakt aan de wortels van verschillende gewassen die op een eb- en vloedsysteem worden geteeld. De schadedrempel is erg afhankelijk van het gewas. In begonia en kalanchoë kan een kleine populatie al voor ernstige schade zorgen, terwijl in roos grote aantallen getolereerd kunnen worden.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we uw gewas weerbaarder kunnen maken

Een gezonde plant is de basis voor een hoge productie. De teeltomstandigheden voor het gewas zijn echter zelden optimaal. Zoek naar biostimulanten en biologische meststoffen om het potentieel en de weerbaarheid van uw gewas te optimaliseren.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we de bestuiving kunnen optimaliseren

Hommels zijn zeer effectieve bestuivers. Met als resultaat besparingen op arbeidskosten, verbetering in vruchtkwaliteit en soms zelfs productieverhoging. Onze Natupol-oplossingen garanderen maximale bestuiving, zelfs onder niet optimale omstandigheden. Zoek de beste hommels voor uw gewas.

Selecteer uw gewas voor biologische zaadbehandelingsproducten

Met biologische zaadbehandelings heeft u minder meststoffen nodig, wordt het gewas resistenter en kan de opbrengst toenemen. Wanneer gebaseerd op een biologisch fungicide biedt dit onmiddellijke bescherming tegen ziekten. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven