Vind uw oplossing

Selecteer uw gewas om te zien hoe u ziekten en plagen kunt bestrijden

Uw gewas kan op elk moment worden aangetast door plagen, schadelijke schimmels, virussen en bacteriën. Hierdoor verzwakt het gewas en komt het meer onder stress te staan. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Selecteer de ziekte of plaag in uw gewas

zoeken

Kevers

Taxuskever

TaxuskeverOtiorhynchus sulcatus

Kevers

Alles bekijken (1)

Spintmijt en overige mijten

Begoniamijt

BegoniamijtPolyphagotarsonemus latus

Valse spintmijten

Valse spintmijtenTenuipalpidae

Spint

SpintTetranychus urticae

Spintmijt en overige mijten

Alles bekijken (3)

Witte vlieg

Kaswittevlieg

KaswittevliegTrialeurodes vaporariorum

Tabakswittevlieg

TabakswittevliegBemisia tabaci

Witte vlieg

Alles bekijken (2)

Schadebeelden van Californische trips in Groene potplanten

Een trips veroorzaakt schade aan de plant door cellen van het oppervlakteweefsel aan te prikken en leeg te zuigen. Het weefsel rondom deze voedingsplaatsen sterft vervolgens af. Hierdoor ontstaan zilvergrijze vlekken op de bladeren, en de zwarte puntjes van de uitwerpselen zijn een aanwijzing voor de aanwezigheid van trips in het gewas. De groeikracht van de plant vermindert door verlies van bladgroen. Bij een ernstige aantasting kunnen de bladeren verdrogen.

De Californische trips (Frankliniella occidentalis) heeft een voorkeur voor ontwikkelende weefsels, zoals bloemknoppen of groeipunten. Als deze weefsels uitgroeien, zien de bladeren en bloemen er ernstig misvormd uit. Ernstig aangetaste bloemknoppen kunnen soms zelfs dicht blijven. Ook kunnen vruchten beschadigd en misvormd worden, zelfs bij een relatief lage tripsdichtheid, zoals bijvoorbeeld de ‘varkensstaartjes’ die soms worden aangetroffen bij komkommer. In veel siergewassen kunnen zelfs zeer lage tripsaantallen al veel schade veroorzaken, door de overdracht van virussen of door beschadiging van de bloemen, bijv. bij roos.

De Californische trips (Frankliniella occidentalis) is de belangrijkste overbrenger voor zowel het tomatenbronsvlekkenvirus (TSWV) als het impatiensvlekkenvirus (INSV). Beide virussen hebben een zeer groot aantal waardplanten. Vaak kan één waardplant geïnfecteerd worden met beide virussen.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we uw gewas weerbaarder kunnen maken

Een gezonde plant is de basis voor een hoge productie. De teeltomstandigheden voor het gewas zijn echter zelden optimaal. Zoek naar biostimulanten en biologische meststoffen om het potentieel en de weerbaarheid van uw gewas te optimaliseren.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we de bestuiving kunnen optimaliseren

Hommels zijn zeer effectieve bestuivers. Met als resultaat besparingen op arbeidskosten, verbetering in vruchtkwaliteit en soms zelfs productieverhoging. Onze Natupol-oplossingen garanderen maximale bestuiving, zelfs onder niet optimale omstandigheden. Zoek de beste hommels voor uw gewas.

Selecteer uw gewas voor biologische zaadbehandelingsproducten

Met biologische zaadbehandelings heeft u minder meststoffen nodig, wordt het gewas resistenter en kan de opbrengst toenemen. Wanneer gebaseerd op een biologisch fungicide biedt dit onmiddellijke bescherming tegen ziekten. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven