Vind uw oplossing

Selecteer uw gewas om te zien hoe u ziekten en plagen kunt bestrijden

Uw gewas kan op elk moment worden aangetast door plagen, schadelijke schimmels, virussen en bacteriën. Hierdoor verzwakt het gewas en komt het meer onder stress te staan. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Selecteer de ziekte of plaag in uw gewas

zoeken

Witte vlieg

Tabakswittevlieg

TabakswittevliegBemisia tabaci

Kaswittevlieg

KaswittevliegTrialeurodes vaporariorum

Witte vlieg

Alles bekijken (2)

Schadebeelden van Varenrouwmuggen in Bloeiende potplanten

De larven van varenrouwmuggen voeden zich voornamelijk met dood organisch materiaal en de schimmels die daarop groeien, maar sommige soorten kunnen ook levend plantenmateriaal eten. De volwassen muggen geven de voorkeur aan een vochtige omgeving en worden aangetrokken tot allerlei al dan niet ziekteverwekkende micro-organismen om er hun eieren bij te leggen.

Indirecte schade wordt veroorzaakt doordat de larven schimmelziekten zoals Fusarium, Botrytis en Verticillium overbrengen van zieke naar gezonde planten.

Directe schade ontstaat wanneer de larven aan de wortels van jonge planten knagen. Jonge larven voeden zich voornamelijk met rottend plantenmateriaal, en met algen en schimmels die in of op de grond aanwezig zijn. Ze kunnen echter ook wortelharen en zacht wortel-, stengel- en bladweefsel eten. Latere stadia kunnen zelfs eten van plantenstengels. De aangevreten plekken zijn invalspoorten voor allerlei pathogene schimmels. Doordat de larven zich nauwelijks verplaatsen, komt afsterving meestal pleksgewijs voor. Jonge planten die veel water krijgen en vochtig blijven, lopen extra gevaar.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we uw gewas weerbaarder kunnen maken

Een gezonde plant is de basis voor een hoge productie. De teeltomstandigheden voor het gewas zijn echter zelden optimaal. Zoek naar biostimulanten en biologische meststoffen om het potentieel en de weerbaarheid van uw gewas te optimaliseren.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we de bestuiving kunnen optimaliseren

Hommels zijn zeer effectieve bestuivers. Met als resultaat besparingen op arbeidskosten, verbetering in vruchtkwaliteit en soms zelfs productieverhoging. Onze Natupol-oplossingen garanderen maximale bestuiving, zelfs onder niet optimale omstandigheden. Zoek de beste hommels voor uw gewas.

Selecteer uw gewas voor biologische zaadbehandelingsproducten

Met biologische zaadbehandelings heeft u minder meststoffen nodig, wordt het gewas resistenter en kan de opbrengst toenemen. Wanneer gebaseerd op een biologisch fungicide biedt dit onmiddellijke bescherming tegen ziekten. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Neem contact met ons op

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven