Vind uw oplossing

Selecteer uw gewas om te zien hoe u ziekten en plagen kunt bestrijden

Uw gewas kan op elk moment worden aangetast door plagen, schadelijke schimmels, virussen en bacteriën. Hierdoor verzwakt het gewas en komt het meer onder stress te staan. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Selecteer de ziekte of plaag in uw gewas

zoeken

Witte vlieg

Tabakswittevlieg

TabakswittevliegBemisia tabaci

Kaswittevlieg

KaswittevliegTrialeurodes vaporariorum

Witte vlieg

Alles bekijken (2)

Schadebeelden van Spint in Bloeiende potplanten

Zowel larven, nimfen als adulten veroorzaken schade aan de plant doordat ze zich met plantensappen voeden. Ze bevinden zich voornamelijk aan de onderzijde van de bladeren, waar ze de plantencellen aanprikken en leegzuigen. Deze cellen kleuren dan geel en bij veel planten is de spintaantasting aan de bovenkant van de bladeren te zien als kleine, gele puntjes. De schade aan de cellen leidt tot een afname van de fotosynthese en een toename van de transpiratie. De groei van de plant neemt af. Op een gegeven moment worden bladeren volledig geel. Naarmate er meer celsap wordt geconsumeerd, kan het blad en uiteindelijk de hele plant afsterven. Als bij tomaat en komkommer slechts ongeveer 30% van het bladoppervlak beschadigd is, kunnen er al oogstverliezen optreden. Ook produceren de nimfen en de adulten spinsel. Bij grote aantallen spintmijt raken de planten zelfs volledig bedekt met webben waarin het kan krioelen van de mijten. De vlekjes op de bladeren en de webben veroorzaken schade aan het uiterlijk van de gewassen. Dit vormt met name een probleem in de sierteelt.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we uw gewas weerbaarder kunnen maken

Een gezonde plant is de basis voor een hoge productie. De teeltomstandigheden voor het gewas zijn echter zelden optimaal. Zoek naar biostimulanten en biologische meststoffen om het potentieel en de weerbaarheid van uw gewas te optimaliseren.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we de bestuiving kunnen optimaliseren

Hommels zijn zeer effectieve bestuivers. Met als resultaat besparingen op arbeidskosten, verbetering in vruchtkwaliteit en soms zelfs productieverhoging. Onze Natupol-oplossingen garanderen maximale bestuiving, zelfs onder niet optimale omstandigheden. Zoek de beste hommels voor uw gewas.

Selecteer uw gewas voor biologische zaadbehandelingsproducten

Met biologische zaadbehandelings heeft u minder meststoffen nodig, wordt het gewas resistenter en kan de opbrengst toenemen. Wanneer gebaseerd op een biologisch fungicide biedt dit onmiddellijke bescherming tegen ziekten. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Neem contact met ons op

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven