Vind uw oplossing

Selecteer uw gewas om te zien hoe u ziekten en plagen kunt bestrijden

Uw gewas kan op elk moment worden aangetast door plagen, schadelijke schimmels, virussen en bacteriën. Hierdoor verzwakt het gewas en komt het meer onder stress te staan. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Selecteer de ziekte of plaag in uw gewas

zoeken

Witte vlieg

Tabakswittevlieg

TabakswittevliegBemisia tabaci

Kaswittevlieg

KaswittevliegTrialeurodes vaporariorum

Witte vlieg

Alles bekijken (2)

Beste producten tegen Meeldauw in Bloeiende potplanten

Schadebeelden van Meeldauw in Bloeiende potplanten

De verschijnselen van echte meeldauw lijken vrij veel op elkaar bij alle combinaties van plant en ziekteverwekker. Het gaat om witte pluizige kolonies, allereerst aan de bovenkant van het blad. Bij ernstige aantasting van granen kunnen ook de aren besmet raken.

In paprika komen de pluizige kolonies meestal voor aan de onderkant van het blad. De schimmel infecteert de plant namelijk door binnen te dringen via de huidmondjes, en er bevinden zich meer huidmondjes aan de onderkant van het blad. Aan de bovenkant zijn gele vlekken te zien. Bij een ernstige aantasting verschijnen de pluizige kolonies ook aan de bovenkant van de bladeren. Veel paprikarassen reageren op meeldauw door bladeren te laten vallen die nog niet geïnfecteerd zijn. Hoe snel na de infectie dit gebeurt, hangt af van het ras.

In appel, peer, roos en andere Rosaceae is de schimmel die echte meeldauw veroorzaakt extreem gevoelig voor water en ‘verstopt’ hij zich aan de onderkant van de bladeren. Daarom komen de kolonies in deze gewassen meestal aan de onderkant van de bladeren voor.

In de meeste gewassen worden de witte kolonies later bruin of grijs. Ernstig aangetaste bladeren kunnen geel worden, krullen op of vallen af.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we uw gewas weerbaarder kunnen maken

Een gezonde plant is de basis voor een hoge productie. De teeltomstandigheden voor het gewas zijn echter zelden optimaal. Zoek naar biostimulanten en biologische meststoffen om het potentieel en de weerbaarheid van uw gewas te optimaliseren.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we de bestuiving kunnen optimaliseren

Hommels zijn zeer effectieve bestuivers. Met als resultaat besparingen op arbeidskosten, verbetering in vruchtkwaliteit en soms zelfs productieverhoging. Onze Natupol-oplossingen garanderen maximale bestuiving, zelfs onder niet optimale omstandigheden. Zoek de beste hommels voor uw gewas.

Selecteer uw gewas voor biologische zaadbehandelingsproducten

Met biologische zaadbehandelings heeft u minder meststoffen nodig, wordt het gewas resistenter en kan de opbrengst toenemen. Wanneer gebaseerd op een biologisch fungicide biedt dit onmiddellijke bescherming tegen ziekten. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Neem contact met ons op

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven