Vind uw oplossing

Selecteer uw gewas om te zien hoe u ziekten en plagen kunt bestrijden

Uw gewas kan op elk moment worden aangetast door plagen, schadelijke schimmels, virussen en bacteriën. Hierdoor verzwakt het gewas en komt het meer onder stress te staan. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Selecteer de ziekte of plaag in uw gewas

zoeken

Witte vlieg

Tabakswittevlieg

TabakswittevliegBemisia tabaci

Kaswittevlieg

KaswittevliegTrialeurodes vaporariorum

Witte vlieg

Alles bekijken (2)

Beste producten tegen Bananenboorder in Bloeiende potplanten

Schadebeelden van Bananenboorder in Bloeiende potplanten

De rupsen maken gangen en gaten in houtige gewassen en succulenten. In siergewassen bevinden de larven zich meestal in de stengel en soms in bladeren en kiemblaadjes. Karakteristiek voor een aantasting van de bananenboorder is de aanwezigheid van geelwit boorsel in de openingen van gangen. Kiemplanten kunnen ernstig worden aangetast. De aantasting is meestal niet in een vroeg stadium te herkennen. De rupsen beginnen gewoonlijk te eten in het floëem- en houtgedeelte en laten de schors staan. Doordat de saptoevoer wordt onderbroken, begint de plant te verwelken. Bij bijvoorbeeld yucca voelt de schors week aan en kan het worden ingedrukt op de aangetaste plek. Bij cactussen, yucca en dracaena kan de rups de stengels totaal uithollen. Planten waarvan de wortelhals of de stengelvoet wordt aangevreten, verliezen eerst enige bladeren en vallen dan om (bijv. bij sanseveria en palmen).

De rupsen zijn polyfaag en erg vraatzuchtig. Naast de directe schade moet ook de indirecte schade niet onderschat worden. De aangetaste plekken kunnen besmet worden met schimmels en bacteriën waardoor ze gaan rotten. Daardoor kan de schade verergeren en een onaangename geur ontstaan.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we uw gewas weerbaarder kunnen maken

Een gezonde plant is de basis voor een hoge productie. De teeltomstandigheden voor het gewas zijn echter zelden optimaal. Zoek naar biostimulanten en biologische meststoffen om het potentieel en de weerbaarheid van uw gewas te optimaliseren.

Selecteer uw gewas om te zien hoe we de bestuiving kunnen optimaliseren

Hommels zijn zeer effectieve bestuivers. Met als resultaat besparingen op arbeidskosten, verbetering in vruchtkwaliteit en soms zelfs productieverhoging. Onze Natupol-oplossingen garanderen maximale bestuiving, zelfs onder niet optimale omstandigheden. Zoek de beste hommels voor uw gewas.

Selecteer uw gewas voor biologische zaadbehandelingsproducten

Met biologische zaadbehandelings heeft u minder meststoffen nodig, wordt het gewas resistenter en kan de opbrengst toenemen. Wanneer gebaseerd op een biologisch fungicide biedt dit onmiddellijke bescherming tegen ziekten. Zoek de juiste producten voor uw gewas.

Neem contact met ons op

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven