Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: mei 23, 2016

Fortafol houdt tomaat volop in de race

We zijn in een periode aangeland waarin, net als Max Verstappen, de relatief jonge tomatengewassen op topsnelheid draaien: veel groei en een hoge productie. Dat vraagt veel van een gewas. Wat voor de bolide en de coureur geldt, gaat ook op voor gewassen die zwaar moeten presteren: goed onderhoud en zorg voor het lijf zijn essentieel om in topconditie en weerbaar te blijven.

Met Fortafol blijft uw gewas in topconditie uw tomaten makkelijker. Dit product ondersteunt de weerbaarheid van het gewas tegen de schimmelziekten Fusarium, Botrytis en Phytophthora, en dat zonder enig residu achter te laten. Pas afwisselend een ruimtebehandeling en een wortelbehandeling met Fortafol-D (beide 1 liter/hectare) toe met een interval van 1 tot 2 weken. Het aantal toepassingen is afhankelijk van de situatie. Meng Fortafol niet met andere middelen.

Desgewenst kunt u de ruimtebehandeling met Fortafol-D vervangen door een spuitbehandeling met Fortafol-S (100 milliliter/100 liter). Fortafol-S werkt het best als de spuitoplossing een pH tussen 5 en 7 heeft.