Picusan

Picusan Val voor de rode palmkever Rynchophorus ferrugineus

Gebruik Picusan voor:

Vroege monitoring van en als beschermingsmaatregel tegen de rode palmkever (Rhynchophorus ferrugineus)

Verpakking:

Picusan-vallen zijn verpakt als 10 sets per doos

Apart te bestellen: PHEROSAN soortspecifiek feromoon en kairomoon voor de rode palmkever (Rhynchophorus ferrugineus)

Algemene informatie

De huidige manier voor het monitoren van rode palmkevers is voornamelijk gebaseerd op het gebruik van feromoonvallen en een feromoonlokstof plus water en een aantrekkelijke voedselbron, zoals dadels. Naast monitoring kunnen deze vallen optioneel worden gebruikt in beschermingssystemen met push-pull-technologie die bestaan uit het creëren van barrières om het veld heen als beveiliging om te voorkomen dat het plaaginsect het veld binnendringt. Dit type val vereist wekelijks onderhoud om de vangefficiëntie te behouden, waardoor het gebruik ervan arbeidsintensief is.

Koppert biedt een gemakkelijke en effectieve val/lokcombinatie met de Picusan-val en een Rhynchophorus ferrugineus-lokstof. Deze combinatie is onweerstaanbaar voor de volwassen mannetjes en vrouwtjes van de rode palmkever en is een effectief hulpmiddel dat 24 uur per dag werkt als het eenmaal is geplaatst.

Wanneer Picusan gebruiken?

Gebruik de Picusan-val in combinatie met een soortspecifiek feromoon en kairomoon om de rode palmkever (Rhynchophorus ferrugineus) te monitoren en weg te vangen.

Hoe werkt Picusan?

De gepatenteerde Picusan-vallen zijn speciaal ontwikkeld om rode palmkevers te vangen. Ze vangen met succes volwassen mannetjes en vrouwtjes en zijn gemakkelijk in gebruik. Door hun kleur en vorm zijn ze effectiever dan standaard emmervallen, kunnen ze worden gebruikt zonder water en voedsel en hoeven ze niet te worden ingegraven.

Wanneer het plaaginsect is gelokt met het feromoon en de bijbehorende kairomoonlokstof, fungeren de vallen als middel om de rode palmkever te doden. Ze trekken de volwassen mannetjes en vrouwtjes aan. Deze beklimmen de piramidevormige val en worden gevangen in de trechter. Dit vermindert effectief het voortplantingspotentieel van de populatie.

Pherosan Rhynchophorus ferrugineus is een feromoondispenser met geleidelijke afgifte die wordt gebruikt in Picusan-vallen en is zelfs bij hoge temperaturen effectief. De geleidelijke afgifte van de dispenser garandeert een langdurig effect tot 100 dagen, afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid.

Pherosan Rhynchophorus ferrugineus is een kairomoondispenser met 50 g ethylacetaat dat wordt gebruikt in Picusan-vallen als een synergist om het effect van het feromoon te versterken. De levensduur in het veld is tot 100 dagen, afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid.

De Pherosan-lokstof zit in een PE-houdertje dat is afgesloten met een aluminium verzegeling en is verpakt als set van twee per zakje. De kairomoonlokstof zit in een plastic verzegeld PE-houdertje en is verpakt als set van twee per zakje. Zowel de feromoon- als de kairomoonlokstof is twee jaar houdbaar als deze in de vriezer wordt bewaard bij een temperatuur van -18°C en één jaar als deze in de koelkast wordt bewaard bij een temperatuur tussen 4°C en 6°C.

Hoe gebruikt u Picusan

Toepassing van Picusan

Ontwikkeld voor gebruik in dadelpalmen en sierpalmen. Picusan-vallen worden op de grond geplaatst op minstens 5 meter afstand van de palmbomen. Plaats de feromoondispenser in het bovenste bakje van de val zonder de aluminium verzegeling te openen. Verwijder bij de kairomoondispenser de sluitdop zonder het plastic membraan te beschadigen en plaats deze in de witte emmer van de val.

Dosering

Voor monitoring: Plaats zes vallen/ha (twee in het midden van het veld op 25 meter afstand van elkaar en vier aan de rand van het veld op 100 meter afstand van elkaar).

Voor beschermingssystemen met push-pull-technologie: Plaats twaalf vallen/ha om het veld heen op 25 meter afstand van elkaar.

Opslag

Koppert Biological Systems is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

Neem contact met ons op

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven