www.Groentenet.nl - handige startpagina voor groentetelers

Deze zomer is een drietal nieuwe websites gelanceerd waarop telers van tomaten, komkommers en paprika's specifieke vakinformatie over hun teelt kunnen vinden. Enkele vooruitstrevende telers hebben een portaalwebsite per teelt uitgewerkt en een aantal innovatieve partners, waaronder Koppert Biological Systems, ondersteunt het concept.

Informatie op maat
Vakinformatie is voor de moderne teler onmisbaar. Het nieuws gaat steeds sneller en het terugvinden van alle relevante achtergrondinformatie is steeds lastiger. Internet biedt goede mogelijkheden om snel en op maat vakinformatie te leveren en om achtergrondinformatie overzichtelijk op te slaan en terug te vinden. Via de startpagina www.GroenteNet.nl en de dochterpagina's www.KomkommerNet.nl, www.TomatenNet.nl en www.PaprikaNet.nl kunnen telers dagelijks het laatste nieuws volgen. Uitgebreide dossiers bieden achtergrondinformatie over zaken die direct te maken hebben met de bedrijfsvoering. Specialisten op divers gebied geven steeds actuele teelttips. Een handige agenda geeft overzicht van alle interessante bijeenkomsten en er is een actieve marktplaats voor alle tuinbouwtoebehoren.

Succes in sierteelt
GroenteNet BV is een initiatief vanuit de praktijk. In de sierteeltsector is een zusterinitiatief al een aantal jaar zeer succesvol. De kennis en ervaring die in de sierteelt zijn opgedaan vormden de basis voor de nieuwe startpagina's. Mede-initiatiefnemer en voormalig chrysantenteler Edward Lenssen vertelt enthousiast: ,,De pagina www.SierteeltNet.nl is een groot succes. We zitten nu al op 800 bezoekers per dag. We verwachten dat ook in de groentesector behoefte is aan een dergelijke startpagina op maat.

Abonnement
Om maximaal te profiteren van de mogelijkheden van www.GroenteNet.nl en/of één van de dochterwebsites kunnen telers een abonnement nemen op deze service. Zij kunnen dan de startpagina op maat maken met de eigen favoriete hyperlinks en zij krijgen dagelijks alle actuele prijsinformatie. Bovendien hebben abonnees via een handige wachtwoordkoppeling met één loginnaam direct toegang tot LetsGrow, My Cultilène, Productschap Tuinbouw en LTO Groeiservice. Speciaal voor de tomatenteelt is er een module ontwikkeld die de productie in belangrijke gebieden zoals Almeria, Murcia en de Benelux voorspelt. In de toekomst zullen de verschillende partners nog meer unieke applicaties ontwikkelen.

Koppert op GFIA Europe

20 04 2017
Koppert op GFIA Europe

Op 9 en 10 mei aanstaande wordt voor de eerste maal in Europa een beurs georganiseerd over de meest innovatieve en duurzame ontwikkelingen op het...