Categorie: Persbericht
Publicatiedatum: juni 12, 2019

Plant Empowerment: Sustainable Growing Foundation

Plant_empowerment.JPG

Telers die Growing by Plant Empowerment (GPE) toepassen in hun teeltstrategie halen heel goede resultaten! Dit sustainable concept verdient het daarom om wereldwijd uitgedragen te worden. Hoogendoorn Growth Management, Svensson, Hortilux, Koppert Biological Systems, Saint-Gobain Cultilene en initiatiefnemer LetsGrow.com starten een samenwerkingsverband om telers, teeltadviseurs en investeerders wereldwijd bekend te maken met dit concept. Het bestuur van Plant Empowerment: Sustainable Growing Foundation heeft tijdens de GreenTech 2019 officieel getekend voor het opzetten van de stichting.

Het bestuur van de stichting bestaat uit Arne van Aalst (Koppert), Bonny Heeren (Cultilène), Marcel Nouel (Svensson), Martin Helmich (Hoogendoorn), Michèl de Wit (Hortilux) en Peter Hendriks (LetsGrow.com). De aangesloten bedrijven weten dat de GPE-filosofie van de schrijvers Peter Geelen, Peter van Weel en Jan Voogt werkt! Daarom gaan zij gezamenlijk het GPE-concept wereldwijd verspreiden, doorvoeren en –ontwikkelen. Door het juist toepassen van dit data gedreven concept, wordt het voor telers mogelijk gemaakt om op een duurzame manier hogere producties te halen met een hogere kwaliteit. Bovendien worden ziekten en plagen tot een minimum gebracht.

“Met de start van deze stichting, zetten we de volgende stap binnen Plant Empowerment: we willen graag telers en hun teeltadviseurs wereldwijd helpen bij het verbeteren van hun teeltproces volgens dit data gedreven concept. Op deze manier helpen wij hen bij het bereiken van betere resultaten op een sustainable wijze.” – aldus Peter Hendriks (voorzitter van Plant Empowerment: Sustainable Growing Foundation).

In onder andere Canada, Amerika, México, China, Rusland, Frankrijk en Polen zijn telers en teeltadviseurs actief en bewust bezig met het toepassen van het GPE-concept. Steeds meer landen sluiten zich aan. De bedrijven achter de stichting ontwikkelen hard- en softwaretools voor de telers en teeltadviseurs waardoor het voor de volgers van het concept zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt om het concept toe te passen. Gezamenlijk organiseren de aangesloten bedrijven webinars en seminars (nationaal en internationaal) met maar één doel: wereldwijd kennis delen en demonstraties geven om te laten zien hoe GPE in de praktijk wordt ingezet. Kortom: de stichting levert een totaalpakket van oplossingen om telers en teeltadviseurs te helpen om het maximale uit hun teelt te halen. Het concept biedt de juiste handvatten om betere resultaten te halen en om op een goede manier grotere teeltoppervlaktes te kunnen leiden en beheersen.

​​​​​​​Wat is GPE?

GPE is een nieuwe complete aanpak voor het telen van glastuinbouwgewassen. Het GPE-concept is gebaseerd op een combinatie van fysieke en fysiologische principes, in plaats van ervaringen of groene vingers. GPE heeft als doel de groei te optimaliseren door de plant te ondersteunen bij het in evenwicht houden van zijn balansen met betrekking tot energie, water en assimilaten.