Kwaliteit door de keten heen

Artikel 01 oktober 2019

Bij Koppert Biological Systems doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat onze producten in de beste staat bij onze klanten aankomen zodat ze hun waardevolle werk kunnen doen. Onze biologische producten zijn zo kwetsbaar dat je ze kunt vergelijken met ijs. Laten we eens kijken hoe het complexe productie-, verpakkings- en leveringsproces eruitziet voor een van de producten van Koppert: Swirski.

Hoogwaardige roofmijten

Het begint allemaal met de moedervoorraad roofmijten, een waardevol bedrijfsbezit dat door de jaren heen is geselecteerd en gekweekt. Hier is eindeloos veel wetenschappelijk onderzoek voor gedaan en expertise in geïnvesteerd. Een deel van de voorraad wordt doorgekweekt in klimaatkamers met volledig gecontroleerde omstandigheden die voortdurend worden gemonitord. De roofmijten worden regelmatig geteld en gecontroleerd op eventuele afwijkingen. Nadat de batch is goedgekeurd, gaan de mijten van de klimaatkamers naar de verpakkingsafdeling. Vanaf dit moment wordt ervoor gezorgd dat de mijten inactief zijn en blijven.

 

Gecontroleerde verpakking en logistiek

De mijten worden vervolgens verpakt in verschillende formaten flessen en zakjes met voldoende zuurstof voor het transport. De verpakkingsmachines zijn speciaal ontwikkeld voor het verpakken van levende organismen en worden voortdurend gecontroleerd en verbeterd om eventuele verliezen te minimaliseren.

Wereldwijd werkt Koppert samen met logistieke bedrijven die zorgvuldig zijn geselecteerd en zeer specifieke instructies hebben gekregen, bijvoorbeeld de manier waarop de vrachtwagens geladen moeten worden. Koppert doet er alles aan om de logistiek zo soepel mogelijk te laten verlopen en ervoor te zorgen dat de klimaatomstandigheden tijdens het transport stabiel blijven. Daarom worden alle bestellingen voorzien van een logtag met sensoren die de temperatuur, de luchtvochtigheid en het CO₂-gehalte meten. Om tijd te besparen heeft het Koppert hoofdkantoor in Berkel en Rodenrijs een eigen douanezone met geautoriseerde medewerkers.

Controles op de plaats van bestemming

Bij aankomst op de plek van bestemming, een magazijn van Koppert of van een distributeur, worden de bestellingen gecontroleerd op eventuele afwijkingen van de hoge normen die Koppert hanteert. De logtags worden uitgelezen en er worden kwaliteitscontroles gedaan volgens strenge procedures. Daarna wordt de bestelling opgeslagen in een klimaatkamer, of onder gecontroleerde omstandigheden naar de eindgebruiker vervoerd. Tot slot leggen onze professionele consultants de teler uit hoe ze de Swirski-roofmijten moeten uitzetten om de best mogelijke resultaten te behalen voor hun gewas.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven