Gerben Messelink benoemd tot buitengewoon hoogleraar

Artikel

Gerben Messelink is benoemd tot buitengewoon hoogleraar Biologische plaagbestrijding in de glastuinbouw bij de leerstoelgroep Entomologie van prof. Marcel Dicke. Messelink is benoemd aan Wageningen University & Research. Deze buitengewone leerstoel wordt gefinancierd door Koppert Biological Systems.
 

"We vinden het belangrijk om biologische gewasbescherming ook vanuit wetenschappelijk educatieve wijze via een universitaire instelling zoals de WUR te ondersteunen", zegt Peter Maes, director Corporate Marketing.

Weerbare teeltsystemen

Mede door het werk van Messelink is een aantal nieuwe biologische bestrijders op de markt gekomen. Zijn werk aan methoden voor preventieve inzet en langdurige vestiging van natuurlijke vijanden heeft in sterke mate bijgedragen aan de ontwikkeling van weerbare teeltsystemen. Messelink kan gezien worden als een academische autoriteit op het gebied van biologische bestrijders.
 

Messelink is ook internationaal actief op het gebied van biologische bestrijding door zijn deelname in Europese onderzoeksprojecten en het opzetten van biologische bestrijdingsprogramma's in Azië en Afrika. Ook is hij actief als general secretary voor de International Organisation for Biological and Integrated Control (IOBC).
 

Aan Wageningen University & Research zal prof. Messelink zich verder richten op onderzoek naar de rol van generalistische predatoren in weerbare teeltsystemen onder glas. Daarbij gaat het om de complexiteit bij bestrijding van meerdere plagen, de complementariteit van natuurlijke vijanden en de interactie van biologische bestrijding met plantweerbaarheid. Zijn doel als hoogleraar is het versterken van de verbinding tussen fundamenteel ecologisch onderzoek en toegepast onderzoek aan biologische bestrijding. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven