Koppert streeft naar wereldwijde duurzaamheid
Koppert is op weg om een wereldwijd duurzame en groene organisatie te worden. Terwijl de producten en diensten van het bedrijf al meer dan 55 jaar duurzame land- en tuinbouw bevorderen, maakt Koppert zijn processen en activiteiten nu nog transparanter. Dit gebeurt in samenwerking met Global Sustainable Enterprise Systems (GSES) met onafhankelijk geverifieerde Control Union-certificeringen voor onder meer MVO-doelstellingen, circulariteit, CO2-reductie en biodiversiteit.
Het GSES-systeem wordt gebruikt door bedrijven als Google, Univé, ABN AMRO en het ministerie van Buitenlandse Zaken. GSES is actief in meer dan 110 landen, combineert meer dan 560 duurzaamheidskeurmerken en heeft ruim 70.000 actieve klanten. In 2021 nodigde Koppert GSES uit om te meten waar het bedrijf staat als duurzame organisatie, met als doel duidelijke doelen te stellen op het gebied van milieu, maatschappij en governance. Vervolgens gebruikte het bedrijf deze metingen als uitgangspunt om weloverwogen beslissingen te nemen over zijn activiteiten, risico's te minimaliseren en zijn positieve impact op de wereld te maximaliseren. Het bedrijf zal zijn partnerschap met GSES in 2023 naar een wereldwijd niveau tillen.
GSES is trots op de nieuwe samenwerking, legt CEO en oprichter Kelly Ruigrok uit. 'Door innovatieve oplossingen te bieden die de opbrengst verhogen en de milieubestendigheid en bodemkwaliteit verbeteren, heeft Koppert een grote positieve impact op de land- en tuinbouw. Duurzaamheid staat hoog op hun agenda waar ze voortdurend stappen voorwaarts maken. We hebben onlangs grote retailers als Wibra en Xenos mogen verwelkomen en zijn blij dat we nu ook met Koppert gaan samenwerken om de wereld duurzamer te maken.'
Lopend partnerschap met GSES
Om zijn duurzaamheid zowel intern als extern te stimuleren, erkende Koppert dat er nieuwe duurzaamheidsstrategieën moesten worden opgesteld. GSES maakt het mogelijk de duurzaamheidsimpact van de toeleveringsketen, processen en activiteiten van het bedrijf te volgen. Het maakt gebruik van wereldwijd aanvaarde normen om de duurzaamheidsprestaties van organisaties op het gebied van MVO, duurzaam inkopen, CO2-reductie, circulaire economie, gezondheid en veiligheid en biodiversiteit holistisch te meten. Het GSES-systeem brengt honderden duurzaamheidskeurmerken en -normen samen in één universele beoordeling voor fabrikanten, leveranciers en (eind)gebruikers.
Al met al maakte deze samenwerking een complete diagnose mogelijk van de betekenis en omvang van de claims van Koppert over wat het inhoudt om een duurzame en groene organisatie te zijn.
‘De visie en missie van Koppert zijn de basis voor onze definitie van duurzaamheid en de belangrijkste drijfveren voor ons streven om onze impact op het milieu te verminderen. Om onze ambities waar te maken, moeten we onze impact meten en erover rapporteren.’ – stelt Edwin Muijt, Sustainability Officer bij Koppert.
Over GSES
Global Sustainable Enterprise System (GSES) is actief in meer dan 110 landen, combineert meer dan 560 duurzaamheidskeurmerken en heeft ruim 70.000 actieve klanten. Het GSES-systeem wordt gebruikt door bedrijven als Xenos, Wibra, ABN AMRO, Google, Univé en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De samenwerking met UCS, ControlUnion, KIWA en TMS garandeert de validatie van bijvoorbeeld MVO-doelstellingen, circulariteit, CO2-reductie en biodiversiteit.