Een nematoden luchtaanval op rupsen

Op zoek naar efficiënte oplossingen om rupsen en ander bladplagen te bestrijden?

Entomopathogene nematoden staan ​​vooral bekend om de bestrijding van ongedierte in de bodem zoals tripspoppen, larven van varenrouwmuggen, taxuskevers en diverse kevers. Onderzoek en recente ervaring tonen echter aan dat nematoden ook zeer effectief zijn bij bladvoedende plagen, zoals rupsen. Een feit dat telers veel nieuwe kansen biedt om deze plagen te bestrijden, waar chemicaliën falen of simpelweg niet meer beschikbaar zijn.

 

Onze nematodeproducten kunnen worden gebruikt in conventionele, biologische of kweekmethoden zonder residu in een breed scala aan gewassen; fruit, groenten en siergewassen.

 

5 redenen om nematoden te gaan gebruiken

- Effectieve bestrijding van veel rupsen en andere bladvoedendende plagen
- Plagen kunnen geen resistentie ontwikkelen tegen nematoden
- Minder of geen chemische bestrijdingsmiddelen nodig
- Nematoden laten geen schadelijke resten achter op het gewas
- Nematoden zijn veilig te gebruiken

Effectief tegen veel bladvoedende plagen

Nematoden kunnen worden gebruikt om veel verschillende plagen te bestrijden, waaronder Tuta absoluta, Chrysodeixis chalcites, Duponchelia fovealis, Spodoptera sp., Thaumetopoea processionea en Nesidiocoris tenuis. Download de brochure voor een compleet overzicht.
 

Download brochure

Hoe werkt het?

Play video

Grondig en uitgebreid onderzoek toont effectiviteit aan

R&D-afdelingen op verschillende Koppert locaties doen al jaren onderzoek naar bladtoepassingen van onze nematoden, met recentelijk de nadruk op enkele belangrijke plagen. Bekijk de video waarin senior onderzoeker Dr. Magda Galeano (Koppert Spanje) de genomen stappen uitlegt. Laboratorium- en veldproeven tonen aan dat Entonem en Capsanem significant effectief zijn tegen diverse bladinsecten, met name rupsen die een van de grootste bladplagengroepen zijn. Het laat ook zien dat hoewel nematoden het meest efficiënt bewegen in een vloeibare laag, een droog bladoppervlak de nematoden niet stopt. Afhankelijk van de klimaatomstandigheden overleven nematoden vele uren tot enkele dagen op het bladoppervlak.

Download samenvatting onderzoek (EN)

Bekijk de ervaringen van collega-telers

Lees de ervaringen van andere telers

Aandachtspunten bij het toepassen van nematoden

Om de beste resultaten te garanderen, raden we aan om de nematoden te gebruiken wanneer:

1. De relatieve vochtigheid gedurende enkele uren na de behandeling continu hoog is (> 75%);
2. De temperatuur ideaal is binnen een bereik van 13°C - 30°C;
3. De zonnestraling laag is. 

Om aan alle drie de voorwaarden te voldoen, wordt meestal 's avonds of in de vroege ochtend aanbevolen. Kassen bieden voor dergelijke toepassingen een gunstigere situatie, maar er worden ook verschillende plagen aangepakt in vollegrondsgewassen wanneer aan de omgevingsomstandigheden kan worden voldaan. Een adjuvans wordt aanbevolen en soms kunnen extra toevoegingen of irrigatie ook helpen (vraag uw adviseur).

Play video

Nematoden en chemicaliën

Nematoden zijn vrij ongevoelig voor vele soorten bestrijdingsmiddelen en kunnen daarom gemakkelijk worden besproeid na een behandeling met bestrijdingsmiddelen of zelfs soms in een tank worden gemengd. Voor een volledige lijst met bijwerkingen, bekijk de Koppert neveneffecten database of download de app. Over het algemeen moet tankmengeling met bladmeststoffen worden vermeden.

Neveneffecten-app downloaden

Veelgestelde vragen

Hier vindt u alles wat u moet weten over nematoden. Op deze pagina vindt u een lijst van vragen en antwoorden over nematoden in het algemeen, hun toepassing, formulering en verpakking, behandeling en opslag, en regelgevingskwesties.

Download veelgestelde vragen nematoden PDF

Meer dan 30 jaar ervaring

Koppert begon in 1986 met het produceren van nematoden. Jarenlange ervaring is opgedaan in de selectie, kweek, formulering en kwaliteitscontrole van deze nematoden. Elk van de door Koppert gefokte entomopathogene nematoden is geselecteerd voor specifieke plaaginsecten. Koppert produceert specifieke stammen van Steinernema feltiae, Steinernema carpocapsae en Heterorhabditis bacteriophora (en andere soorten/stammen worden onderzocht).

Neem contact met ons op

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven