Testimonials


Een gebrek aan natuurlijke bestuivers bracht fruitteler Dainius Krivicius ertoe hommels van Koppert te gaan gebruiken. In Birzai in Lithouwen teelt hij aardbeien, aalbessen, kruisbessen, duindoorn, frambozen en appelbes. In het voorjaar van 2008 introduceerde hij Tripol. De resultaten waren uitstekend, vertelt hij. “De door hommels bestoven planten lieten een hogere opbrengst zien dan andere planten. Ook was de vruchtkwaliteit duidelijk beter. En het probleem van onvoldoende bestuiving was opgelost”.
Dankzij Tripol zag Dainius Krivicius de opbrengst van black currants stijgen met 30 procent; strawberries en raspberrries stegen 20 procent in productie. “En hogere opbrengsten zijn natuurlijk een hoger inkomen”, zegt hij. De teler roemt de begeleiding die Koppert hem gaf. “Topniveau!” is zijn oordeel.

Dainius Krivicius, Birzai, Lithouwen


Tomatenkwekerij Zonnekreek van Peter Withagen in het Nederlandse Moerstraten stapte in 2008 over op Natupol hommels van Koppert. Tot dan gebruikte het bedrijf 55 nestkasten per hectare per jaar van een andere leverancier. Bedrijfsleider Bert Batenburg legt uit: “Van de beslissing Natupol hommels van Koppert af te nemen hebben we geen spijt, want we hebben nu veel minder nestkasten nodig, namelijk slechts 34 kasten per hectare per jaar. Terwijl het bestuivingsresultaat prima in orde is, besparen we veel geld vergeleken met vroeger. Overigens waren wij voor de overstap al benieuwd naar Natupol: collega’s hadden ons al verteld dat de hommelvolken van Koppert zeer efficiënt waren”.

Tomatenkwekerij Zonnekreek, Moerstraten, Nederland